Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η Honda παρουσιάζει τρεις νέους κινητήρες Earth Dreams Technology στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού

Η Honda παρουσιάζει τρεις νέους κινητήρες Earth Dreams  

Technology στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού


  • Νέος, ισχυρότερος 1.6 i-DTEC diesel που αποδίδει 160 PS και 350 Nm στο ανανεωμένο CR-V
  • Μειωμένες εκπομπές ρύπων και βελτιωμένη κατανάλωση με νέο αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων για το CR-V
  • Νέος βενζινοκινητήρας 1.5 i-VTEC για το νέο μικρό SUV HR-V της Honda
  • Το νέο Jazz λανσάρει το νέο βενζινοκινητήρα 1.3 i-VTEC

Η Honda πρόκειται να παρουσιάσει μία πλήρως ανανεωμένη οικογένεια μοντέλων και κινητήρων για το 2015, στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι (Mondial de l’Automobile).

Από την άνοιξη του 2015, το δημοφιλές CR-V θα προσφέρεται με ισχυρότερο κινητήρα diesel και με ένα προαιρετικό, αποδοτικό αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων. Το εξωτερικό θα ανανεωθεί πλήρως με νέους προβολείς, εμπρός μάσκα, προβολείς ομίχλης, προστατευτική ποδιά και προφυλακτήρα που θα αναβαθμίσουν αισθητικά το εμπρός τμήμα. Πίσω, νέα φώτα LED με μία πιο μοντέρνα σχεδίαση πίσω πόρτας και προφυλακτήρα ολοκληρώνουν τις βελτιώσεις.

Το τετρακίνητο CR-V θα εφοδιάζεται με τον ισχυρότερο, τετρακύλινδρο 1.6 i-DTEC diesel της σειράς Earth Dreams Technology της Honda. Αυτός ο κινητήρας νέας γενιάς προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και χαμηλές εκπομπές CO2, έχοντας μία από τις καλύτερες αναλογίες ισχύος/απόδοσης στην αγορά. Στο CR-V αντικαθιστά τον προηγούμενο 2.2 i-DTEC diesel.

Σε συνδυασμό με το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ο νέος ισχυρότερος diesel αποδίδει 160 PS και 350 Nm, με εκπομπές CO2 κάτω από 130 g/km – βελτίωση 11% συγκριτικά με την προηγούμενη μονάδα. Για πλήρη αξιοποίηση της απόδοσης του νέου κινητήρα στο CR-V, το νέο μοντέλο διατίθεται επίσης με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων, με εκπομπές CO2 κάτω από 135 g/km – βελτίωση 20% σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Το 2WD diesel CR-V, που διατίθεται με μηχανικό κιβώτιο, θα εξακολουθήσει να εφοδιάζεται με τον 120 PS 1.6 i-DTEC diesel, τώρα με εκπομπές ρύπων 117 g/km.

Νέο HR-V, νέο κινητήριο σύνολο
Στο περίπτερο της Honda στο Παρίσι θα παρουσιαστεί ένα πρωτότυπο του μικρού SUV HR-V που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρία. Το FWD HR-V, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2015, προσφέρεται με δύο κινητήρια σύνολα, ένα βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC και τον ελαφρύ 1.6 i-DTEC diesel, και οι δύο της σειράς Earth Dreams Technology της Honda. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ η μονάδα 1.5 i-VTEC μπορεί να συνδυάζεται επίσης με ημιαυτόματο CVT.

Νέο Jazz, νέος κινητήρας
Δίπλα στο HR-V, Ευρωπαϊκό ντεμπούτο κάνει και το πρωτότυπο του Jazz. Η Honda θα αποκαλύψει ένα εντελώς νέο κέλυφος αμαξώματος, με αεροδυναμική και μοντέρνα σχεδίαση που ‘προαναγγέλλει’ σημαντικές βελτιώσεις για το προσεχές μοντέλο.

Το νέο Ευρωπαϊκό Jazz που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2015 θα προσφέρει βελτιωμένη οικονομία καυσίμου και υψηλότερες επιδόσεις χάρη στο νέο κινητήρα της σειράς Earth Dreams Technology. Ο νέος βενζινοκινητήρας 1.3 i-VTEC υποστηρίζεται είτε από εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο (που αντικαθιστά το προηγούμενο πεντατάχυτο) ή από ένα CVT.




Επικοινωνία :
Γιώργος Παππάς
Δ/ντής Εταιρικής Επικοινωνίας
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.
Τηλ.: 210 3483744 κιν: 6936129309