Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο Honda Civic Type R: ασυναγώνιστο συγκρινόμενο ακόμα και με τα θρυλικά μοντέλα της μάρκας

Νέο Honda Civic Type R: ασυναγώνιστο συγκρινόμενο ακόμα και με τα θρυλικά μοντέλα της μάρκας


  • Απαράμιλλες επιδόσεις συγκρινόμενο με όλα τα προηγούμενα μοντέλα Type R, όπως Civic, Integra, Accord και NSX
  • Εντυπωσιακός υπερτροφοδοτούμενος 2.0 i-VTEC που αποδίδει πάνω από 280 PS, θέτει νέα πρότυπα ισχύος, ροπής και απόκρισης κινητήρα
  • Νέο ‘+Rmode για βελτιωμένες επιδόσεις στην πίστα
  • Υψηλόστροφος κινητήρας με το “κόκκινο” στις 7.000 rpm, σε συνδυασμό με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ομαλών αλλαγών σχέσεων
  • Καινοτόμο σύστημα προσαρμοζόμενων αποσβεστήρων τεσσάρων σημείων προσφέρει την απόλυτη οδική συμπεριφορά για σπορ οδήγηση
  • Το πρόσθετο σύστημα steer axisελαχιστοποιεί τις αντιδράσεις του τιμονιού παρέχοντας εξαιρετική πρόσφυση
  • To Civic Type R Concept με νέο μπλε χρώμα στο περίπτερο της Honda


Λίγο πριν ανοίξει τις πύλες του για το κοινό η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου το φετινό στο Παρίσι - Mondial de l’Automobile, η Honda αποκαλύπτει συναρπαστικές νέες λεπτομέρειες από το πολυαναμενόμενο Civic Type-R.

Το νέο καυτό hatch – που αναμένεται στις Ευρωπαϊκές εκθέσεις του χρόνουθα είναι το πιο εξτρίμ Type R όλων των εποχών, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τη μάρκα στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Την ισχύ θα παρέχει ένας 2.0 i-VTEC κινητήρας της σειράς Earth Dreams Technology της Honda. Αποδίδοντας ιπποδύναμη πάνω από 280 PS, θα προσφέρει απαράμιλλες επιδόσεις συγκριτικά με οποιοδήποτε προηγούμενο μοντέλο Type R συμπεριλαμβανομένων όλων των γενιών του Civic, και των θρυλικών σπορ εκδόσεων των Integra, Accord και NSX.

Η κινητήρια μονάδα του Honda Type R πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6 και δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε κυκλοφορεί. Αν οι προκάτοχοί της ήταν ατμοσφαιρικοί κινητήρες, η νέα μονάδα ωφελείται από έναν υπερσυμπιεστή για αύξηση της ροπής στις χαμηλές στροφές. Σε συνδυασμό με υψηλές επιδόσεις στις υψηλές στροφές -- συνώνυμο της τεχνολογίας VTEC της Honda και λατρεμένες από τους ιδιοκτήτες του Type R -θα προσφέρει μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Ο Suehiro Hasshi, Large Project Leader του Civic Type R στο Honda R&D δήλωσε: «Η Honda έχει τέσσερις εκδόσεις του μοντέλου Type R – τα Civic, Integra, Accord και NSX. Ο κινητήρας στο νέο Honda Civic Type R υπερέχει όλων σε απόλυτη ισχύ, ροπή και απόκριση κινητήρα.»

Ο Hasshi-san τόνιζε ότι η απήχηση του αυτοκινήτου θα είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα νέο, υψηλών επιδόσεων κινητήρα. Αρκετές μηχανολογικές καινοτομίες και βελτιώσεις κάνουν το νέο Civic Type R το απόλυτο αυτοκίνητο για τον οδηγό, που θα φορά επάξια το διάσημο κόκκινο έμβλημα ‘H’.

Για παράδειγμα, το Civic Type R θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο του νέου μπουτόν ‘+R’ της Honda. Αυτό βρίσκεται δίπλα στο τιμόνι και ενεργοποιεί το ‘+R‘ mode που υπόσχεται την πλέον συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Η απόκριση του κινητήρα μεγιστοποιείται  με τη χαρτογράφηση της ροπής να αλλάζει σε πιο σπορ ρύθμιση και με έμφαση στις επιδόσεις. Το σύστημα διεύθυνσης ανταποκρίνεται πιο άμεσα  και μαζί με το νέο σύστημα Προσαρμοζόμενων Αποσβεστήρων τεσσάρων σημείων - Adaptive Damper System, διασφαλίζει κορυφαία οδική συμπεριφορά.

Ο Hasshi εξηγεί: «Στο στάνταρ πρόγραμμα, το Civic Type R είναι εξαιρετικά ευέλικτο, ένα καθημερινό σπορ αυτοκίνητο με απολαυστική και άνετη επιτάχυνση. Το μπουτόν  ‘+R’ φέρνει στην επιφάνεια ένα πιο δυναμικό και σπορ αυτοκίνητο που ανεβάζει την αδρεναλίνη του οδηγού. Η διαφορά στο χαρακτήρα είναι τεράστια. Το ‘+R’ mode είναι εξτρίμ: το αυτοκίνητο είναι ιδανικό για χρήση στην πίστα και αυτό θα εκτιμηθεί από τους πραγματικούς λάτρεις της σπορ οδήγησης.»

Ένα ακόμα παράδειγμα της καινοτόμου φιλοσοφίας της Honda είναι το σύστημα διεύθυνσης’ ‘steer axis’. Για να υποστηρίξει την ισχύ του υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρου i-VTEC κινητήρα, το εμπρός σύστημα ανάρτησης του νέου Civic Type R περιλαμβάνει αυτό το πρόσθετο μηχανικό σύστημα με δύο βασιλικούς πείρους υποστήριξης. Αυτό ελαχιστοποιεί τις αντιδράσεις στο τιμόνι κατά την επιτάχυνση και επιτρέπει στον οδηγό να εκμεταλλεύεται πλήρως τις οδηγικές ικανότητες του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, ένα νέο Σύστημα Προσαρμοζόμενων Αποσβεστήρων τεσσάρων σημείων έχει εξελιχθεί ειδικά για το Civic Type R. Αυτό προσαρμόζει αυτόματα τη σκληρότητα των εμπρός
και πίσω αποσβεστήρων σε κλάσμα του δευτερολέπτου, σύμφωνα με τις οδηγικές συνθήκες. Με αυτό τον τρόπο το Civic Type R θα προσφέρει άνεση στο ταξίδι ενώ θα γίνεται σκληρό και ευέλικτο για πιο σπορ συμπεριφορά.

Το νέο Civic Type R θα ακολουθήσει τα χνάρια των προκατόχων του με εξατάχυτο, μηχανικό κιβώτιο. Η ομάδα εξέλιξης τάχθηκε υπέρ αυτής της επιλογής για μεγιστοποίηση της οδηγικής απόλαυσης.

Ο Hasshi εξηγεί: «Με το μηχανικό κιβώτιο οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν την ταχύτητα που επιθυμούν, για παράδειγμα, κατέβασμα από 5η σε 3η σχέση όταν πλησιάζουν σε μία στροφή. Φιλοσοφία του νέου Civic Type R είναι να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο για τον οδηγό, επομένως αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή.»

Το νέο Civic Type R δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες των Ευρωπαίων οδηγών. Θα κατασκευάζεται στο προηγμένο εργοστάσιο της Honda στο Swindon, της Βρετανίας, και αναμένεται στα καταστήματα των εμπόρων κατά τη διάρκεια του 2015.

Για να δείτε το τελευταίο Honda Civic Type R Concept car, επισκεφθείτε το περίπτερο της Honda στο Hall 3, στο 2014 Mondial de l’Automobile. Η συνέντευξη τύπου της Honda θα πραγματοποιηθεί σε αυτό το περίπτερο, στις 16.45 CET την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου.


Η Ιστορία του Type R

1992 Πρώτη γενιά NSX Type R (Διάθεση μόνο στην Ιαπωνία)
Αυτό το αυτοκίνητο σηματοδότησε το ξεκίνημα της ιστορίας του Type R. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός αυτοκινήτου που θα προσφέρει συναρπαστική οδηγική απόλαυση και την ταχύτητα ενός αγωνιστικού. Η σχεδιαστική γλώσσα του NSX Type R αποπνέει την αίσθηση ενός αγωνιστικού εργαλείου της F1. Ήταν επίσης η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε το κόκκινο Έμβλημα της Honda και το λευκό αγωνιστικό του αμαξώματος για το Πρωτάθλημα.

Κινητήρας: 3.0L Εξακύλινδρος DOHC VTEC
Μέγιστη ισχύς: 280PS / 7.300 rpm
Μέγιστη ροπή: 30.0kg · m / 5.400 rpm

1995 Πρώτη γενιά Integra Type R (Διάθεση μόνο στην Ιαπωνία)
Κινητήρας: 1.8L Four-cylinder DOHC VTEC
Μέγιστη ισχύς: 200PS / 8.000 rpm
Μέγιστη ροπή: 18.5kg · m / 7.500 rpm

1997 Πρώτη γενιά Civic Type R (Διάθεση μόνο στην Ιαπωνία)
Κινητήρας: 1.6L Four-cylinder DOHC VTEC
Μέγιστη ισχύς: 185PS / 8.200 rpm
Μέγιστη ροπή: 16.3kg · m / 7.500 rpm


1998 Integra Type R (Διάθεση σε Ευρώπη & ΗΠΑ. Ήταν το πρώτο μοντέλο Type R που παρουσιάστηκε στην Ευρώπη)
Κινητήρας: 1.8L Four-cylinder DOHC VTECΜέγιστη ισχύς: 190PS / 8.000 rpmΜέγιστη ροπή: 18.14kg · m / 7.300 rpm

1999 Accord Type R (Διάθεση μόνο στην Ευρώπη)
Κινητήρας: 2.2L Four-cylinder DOHC i-VTECΜέγιστη ισχύς: 212PS / 7.200 rpmΜέγιστη ροπή: 22kg · m / 6.700 rpm

2001 Δεύτερη Γενιά Integra Type R (Διάθεση μόνο στην Ιαπωνία)
Κινητήρας: 2.0L Four-cylinder DOHC i-VTEC
Μέγιστη ισχύς: 162kW [220PS] / 8.000 rpm
Μέγιστη ροπή: 21kg · m / 7.000 rpm

2001 Δεύτερη Γενιά Civic Type R (Το πρώτο Civic Type R διατίθεται στην Ευρώπη)
Κινητήρας: 2.0L Four-cylinder DOHC i-VTEC
Μέγιστη ισχύς: 162kW [220PS] / 8.000 rpm
Μέγιστη ροπή: 21kg · m / 7.000 rpm

Ευρωπαϊκή έκδοση:Κινητήρας: 2.0L Τετρακύλινδρος DOHC i-VTECΜέγιστη ισχύς: 200PS / 7,400 rpmΜέγιστη ροπή: 20kg · m / 5,900 rpm

2002 Δεύτερη Γενιά NSX Type R (Διάθεση μόνο στην Ιαπωνία)
Κινητήρας: 3.2L 6 κύλινδρος DOHC VTEC
Μέγιστη ισχύς: 280PS / 7.300 rpm
Μέγιστη ροπή: 31.0kg · m / 5.300 rpm

2007 Τρίτη Γενιά Civic Type R
Κινητήρας: 2.0L Τετρακύλινδρος DOHC i-VTEC
Μέγιστη ισχύς: 225PS / 8.000 rpm
Μέγιστη ροπή: 21.9kg · m / 6.100 rpm

2007 Τρίτη Γενιά Civic Type R (Ευρωπαϊκή Έκδοση)
Κινητήρας: 2.0L Τετρακύλινδρος DOHC i-VTEC
Μέγιστη ισχύς: 201PS / 7.800 rpm
Μέγιστη ροπή: 193N · m /5.600 rpm





Επικοινωνία :
Γιώργος Παππάς
Δ/ντής Εταιρικής Επικοινωνίας
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.
Τηλ.: 210 3483744 κιν: 6936129309