Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Πρεμιέρα για το concept ŠKODA CitiJet στο 33ο GTI event στο Wörthersee!Πρεμιέρα για το concept ŠKODA CitiJet στο 33ο GTI event στο Wörthersee!  SKODA CitiJet concept για πρώτη φορά στο κοινό στο πλαίσιο του  33ου  GTI event του ομίλου VW
  Ένα πρότζεκτ 16 σπουδαστών τoυ κολλεγίου της ŠKODA: διθέσιο σπορ καμπριολέ βασισμένο στο SKODA Citigo

Αθήνα, 22 Μαΐου 2014 – Το αυτοκίνητο των ονείρων τους δημιουργήσαν οι σπουδαστές του κολεγίου της SKODA: το νέο σπορ καμπριολέ αυτοκίνητο πόλης με την κωδική ονομασία SKODA CitiJet θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στο πλαίσιο του 33ου GTI event που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Wörthersee  της Αυστρίας.


Από το Νοέμβριο του 2013 δύο νεαρές κυρίες και δεκατέσσερις νεαροί άντρες ασχολούνται νυχθημερόν προκειμένου να ολοκληρώσουν ένα πολύ προσωπικό όχημα, χωρίς να τίθενται περιορισμοί στην ελευθερία της δημιουργικότητας. Ο υπεύθυνος σχεδιασμού στην ŠKODA Jozef Kabaň, καθώς και η ομάδα του παρείχαν καθ’ όλο αυτό το διάστημα πλήρη υποστήριξη στους σπουδαστές μέχρι και την ολοκλήρωση του ŠKODA CitiJet, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διοργάνωσης tuning για τα αυτοκίνητα του Ομίλου Volkswagen.

To ŠKODA CitiJet είναι ένα δυναμικό και εκφραστικό κάμπριο πόλης βασισμένο στο ŠKODA Citigo. Η εξωτερική του εμφάνιση ξεχωρίζει από το μεταλλικό φινίρισμα με βασική απόχρωση το γαλάζιο που εναλλάσσεται με το λευκό, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι αλουμινένιοι τροχοί 16 ιντσών. Η αεροτομή στο πίσω μέρος είναι χειροποίητη, ενώ το σπορ ύφος τονίζουν οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός 1.0 MPI βενζινοκινητήρας με ισχύ 75 hp.

Το σπορ εσωτερικό βασίζεται στο διάκοσμο της ειδικής έκδοσης ŠKODA Citigo SPORT και περιλαμβάνει το τριάκτινο τιμόνι με την κόκκινη δερμάτινη επένδυση, ενώ με το ίδιο υλικό είναι επενδυμένες οι λαβές του επιλογέα ταχυτήτων και του χειρόφρενου. Τα καλύμματα των καθισμάτων και τα πατάκια έχουν σπορ εμφάνιση, ενώ τον πίνακα οργάνων τονίζουν οι κόκκινες και λευκές λεπτομέρειες. Επιπρόσθετα, ένα ειδικό ηχοσύστημα έχει εγκατασταθεί με έξοδο ισχύος 300 watts, ενώ ο γαλάζιος LED εσωτερικός φωτισμός συντονίζεται ανάλογα με την μουσική.

Στo κολέγιο μηχανολόγων μηχανικών της ŠKODA AUTO, οι ενδιαφερόμενοι εντάσσονται σε τριετή ή τετραετή εκπαιδευτικά τεχνικά προγράμματα, και αποφοιτούν με σχετικό πιστοποιητικό σπουδών. Συνολικά, υπάρχουν διαθέσιμα περισσότερα από 13 διαφορετικά προγράμματα. Από τα διάρκειας τριών ετών, τα δημοφιλέστερα απευθύνονται σε μηχανικούς αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγους και ηλεκτρονικούς αυτοκινήτων. Από τα τετραετή, το δημοφιλέστερο αφορά στην βιομηχανική διαχείριση, ενώ υπάρχει δυνατότητα εκμάθησης εξ αποστάσεως.

Η εταιρία και η ένωση KOVO επιτελούν κοινωνικό έργο εδώ και πολλά χρόνια πάνω στην εκπαίδευση νεαρών σπουδαστών. Περίπου 280 άτομα ξεκίνησαν την εκπαίδευση τους το 2013 στις τεχνικές σχολές στην ŠKODA, τα επιμορφωτικά προγράμματα είναι δωρεάν, ενώ η εργασία σε πραγματικές συνθήκες αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης και υποστηρίζεται οικονομικά. Με την επιτυχή αποφοίτηση και ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, όλοι οι σπουδαστές δέχονται προσφορά θέσεως απασχόλησης στην ŠKODA.
Το κολέγιο της SKODA λειτουργεί από το 1927, ενώ περισσότεροι από 21.500 σπουδαστές έχουν αποπερατώσει την εκπαίδευσή τους.


Το χωριό Reifnitz είναι ένας παραδοσιακός τόπος συνάντησης των φίλων του tuning. Κάθε Μάιο δίνεται σε όλους η ευκαιρία να ζήσουν τον συναρπαστικό κόσμο του αυτοκινήτου. Αυτή τη χρονιά η συνάντηση πραγματοποιείται για 33η φορά. Η συγκεκριμένη συνάντηση είναι μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες διοργανώσεις του είδους της. Η ŠKODA, ως τρίτη μεγαλύτερη Μάρκα του Ομίλου Volkswagen, θα παρουσιάσει τα νέα μοντέλα της στους φίλους του αυτοκινήτου

Media images:


SKODA CitiJet
To νέο SKODA CitiJet είναι ένα δυναμικό σπορ καμπριολέ αυτοκίνητο πόλης και βασίζεται πάνω στο SKODA Citigo. Εντυπωσιακή διχρωμία γαλάζιου/λευκού χρώματος στο εξωτερικό, ζάντες αλουμινίου 16’’ , σπορ αεροτομή στο πίσω μέρος, διαχύτης αέρα και διπλές απολήξεις εξάτμισης.

Download                              Source: ŠKODA AUTO SKODA CitiJet

Download                                Source: ŠKODA AUTOŠKODA AUTO

*    Αποτελεί μία από τις παλαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στο κόσμο. Από το 1895 παράγονται αρχικά ποδήλατα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Mladá Boleslav και κατόπιν μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.
*    Σήμερα κατασκευάζει  περισσότερα από 7 μοντέλα αυτοκινήτων  : το Citigo, τη Fabia, το Roomster, το Rapid, την Octavia καθώς και τα Yeti και Superb.
*    Το 2013 παραδόθηκαν 920.800 οχήματα σε πελάτες παγκοσμίως.
*    Από το 1991 η ŠKODA AUTO αποτελεί μέλος του Volkswagen Group ένα από τα πιο πετυχημένα εμπορικά Group  στο χώρο της Αυτοκίνησης.
*    Επιπρόσθετα η ŠKODA σχεδιάζει και παράγει ανταλλακτικά , κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων σε τρία εργοστάσια που βρίσκονται στην Δημοκρατία της Τσεχίας, ενώ διατηρεί  μονάδες παραγωγής  αυτοκίνητων στην Κίνα, την Ρωσία,  την Σλοβακία και την  Ινδία.
*    Τέλος η ŠKODA AUTO απασχολεί 26,400 υπαλλήλους παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 αγορές.