Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Η Φόρμουλα Ένα θα «τρέχει» στο Σάο Πάουλο έως το 2030

 


Η Φόρμουλα Ένα θα «τρέχει» στο Σάο Πάουλο έως το 2030

Η Φόρμουλα Ένα ανακοίνωσε σήμερα (3/11) ότι το γκραν πρι του Σάο Πάουλο θα παραμείνει στο αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος έως το 2030, ύστερα από την πενταετή επέκταση της σχετικής συμφωνίας που επρόκειτο να λήξει το 2025. Η πίστα του Ιντερλάγκος, η οποία είναι επίσημα γνωστή ως "Autodromo Jose Carlos Pace", καθώς ονομάστηκε προς τιμήν του Βραζιλιάνου νικητή του αγώνα του 1975, φιλοξένησε για πρώτη φορά γκραν πρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ένα το 1973. Οι φίλαθλοι που συρρέουν στην πίστα δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα, ενώ το συγκεκριμένο σιρκουί έχει υπάρξει η «σκηνή» κάποιων από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στην ιστορία της Φόρμουλα Ένα. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η εντός έδρας νίκη του αείμνηστου Άϊρτον Σένα το 1991, η κατάκτηση του τίτλου του 2007 από τον Κίμι Ραϊκόνεν, αλλά και η συγκλονιστική «μάχη» του Λιούις Χάμιλτον με τον Μαξ Φερστάπεν το 2021.

Επίσης, εκτός από τον Ραϊκόνεν το 2007, στην πίστα του Ιντερλάγκος έχει κριθεί σε αρκετές περιπτώσεις ο τίτλος του πρωταθλητή των οδηγών. Μεταξύ άλλων, ο Φερνάντο Αλόνσο στέφθηκε εκεί παγκόσμιος πρωταθλητής το 2005 και το 2006, ο Χάμιλτον κατέκτησε το πρώτο «στέμμα» του το 2008, ο Τζένσον Μπάτον εξασφάλισε τον τίτλο του 2009 με την Brawn GP και ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε την τρίτη «πρωτιά» της καριέρας του το 2012.

Το περυσινό γκραν πρι του Σάο Πάουλο προσέλκυσε 235.000 θεατές στη διάρκεια του τριημέρου, κατά το οποίο ο Τζορτζ Ράσελ πανηγύρισε τη νίκη στο σπριντ και στον κυριακάτικο αγώνα, ενώ ο Κέβιν Μάγκνουσεν εξασφάλισε την «παρθενική» pole position της καριέρας του για τον αγώνα σπριντ.

Η επέκταση της συμφωνίας για το γκραν πρι του Σάο Πάουλο ακολουθεί την πρόσφατη σημαντική επένδυση της διοίκησης του δημάρχου Ρικάρντο Νούνες, καθώς η πόλη στοχεύει στην αναβάθμιση της πίστας του Ιντερλάγκος, προκειμένου να μετατραπεί σε έναν χώρο κατάλληλο για τη φιλοξενία ευρύτερων ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων μουσικών συναυλιών.