Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Αυξήθηκαν οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota

 


Αυξήθηκαν οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota

Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota αυξήθηκαν κατά 8,3% από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε νέο ρεκόρ στις παγκόσμιές πωλήσεις των οχημάτων της καθώς έφθασε στα 5,6 εκατ. οχήματα. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο στον τομέα των πωλήσεων θα έχει άλλη μια χρονιά ισχυρών κερδών χάρη στην έντονη ζήτηση και τη βελτίωση των συνθηκών προσφοράς εξαρτημάτων, αναφέρει το Bloomberg.

Η παγκόσμια παραγωγή κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους αυξήθηκε κατά 10% στα 5,7 εκατ. μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών Daihatsu και Hino, ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της μάρκας Toyota και Lexus αυξήθηκαν 22% στην Αφρική, το υψηλότερο μεταξύ όλων των περιοχών, ακολουθούμενες από 17% στη Μέση Ανατολή, καθώς και 9,4% στη Βόρεια Αμερική και 7% στην Ευρώπη.

Οι πωλήσεις, ωστόσο, ήταν σχετικά αδύναμες σε ορισμένες περιοχές της Ασίας, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, εν μέρει λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης σε μέρη όπως η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία.

Οι πωλήσεις της Toyota στην Κίνα αυξήθηκαν λιγότερο από 1%, καθώς οι αγοραστές αυτοκινήτων στρέφονται στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 34% στην Ιαπωνία καθώς μειώθηκαν τα προβλήματα εφοδιασμού με ημιαγωγούς.

Η Toyota πούλησε 1,83 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα στο εξάμηνο, αυξημένα κατά 38% από πέρσι.