Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Η Renault Sport ετοιμάζει ένα ξεχωριστό KANGOO για –πολύ- γρήγορους επαγγελματίες.

Ένα KANGOO για γρήγορους επαγγελματίες

Η Renault Sport ετοιμάζει ένα ξεχωριστό KANGOO για –πολύ- γρήγορους επαγγελματίες.
Η Renault, αποκάλυψε τα σχέδια της για την περιορισμένη παραγωγή μιας ειδικά εξελιγμένης από τους μηχανικούς της Renault Sport έκδοσης του επαγγελματικού Renault KANGOO. Το KANGOO R.S. θα χρησιμοποιεί ως βάση το δημοφιλές επαγγελματικό μοντέλο το οποίο συνέβαλε ώστε η Renault να έχει κατακτήσει επί σειρά ετών την πρώτη θέση στις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Η Renault Sport εξέλιξε για την περίπτωση ένα πλήρες πακέτο αναβάθμισης που περιλαμβάνει φαρδύτερο αμάξωμα, ανασχεδιασμένα συστήματα ανάρτησης και πέδησης, αλλά και κορυφαία μηχανικά σύνολα της Renault.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μοντέλα που έχουν εξελιχθεί από τη Renault Sport (Twingo GT, CLIO R.S., MEGANE GT & MEGANE R.S.) το σπορ επαγγελματικό μοντέλο θα χαρακτηρίζεται από τις σχετικά μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές αλλαγές στο αμάξωμα, λόγω και τον πολυάριθμων αεροδυναμικών στοιχείων που θα χρησιμοποιηθούν ώστε να επιτυγχάνεται ο επιθυμητός βαθμός απόδοσης, αλλά και παράλληλα να δικαιολογείται με τον πλέον πειστικό τρόπο το όνομα KANGOORES.

Το KANGOO R.S. θα είναι διαθέσιμο στην έκδοση Sport με τα μηχανικά μέρη του MEGANE GT (1.6 dCi 165 – EDC 6 σχέσεων) και στην έκδοση Trophy-R με τα μηχανικά μέρη του MEGANE R.S. (1.8 TCe 280 – μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων). Και οι δύο εκδόσεις θα εφοδιάζονται με το πρωτοποριακό σύστημα ενεργής τετραδιεύθυνσης 4Control που αποτελεί αποκλειστικότητα της Renault, αλλά και σύστημα launch control.

Σημαντικό είναι ότι ο χώρος φόρτωσης θα μείνει ανεπηρέαστος προσφέροντας στους γρήγορους επαγγελματίες ωφέλιμο όγκο από 4 έως και 4,6 κυβικά μέτρα (ανάλογα με το διαχωριστικό).

Ακολουθώντας την παράδοση του νέου MEGANE R.S., το KANGOO R.S. θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στα πλαίσια του Grand Prix του Μονακό (24-27 Μαΐου) πραγματοποιώντας μερικούς γύρους στα χέρια του οδηγού της Renault Sport Formula 1 Team, Carlos Sainz.