Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Οι ευρωπαϊκές «πρεμιέρες» στο Διεθνές Σαλόνι της Γενεύης, ανά εταιρία

Οι ευρωπαϊκές «πρεμιέρες» στο Διεθνές Σαλόνι της Γενεύης, ανά εταιρία


Πολλές ευρωπαϊκές πρεμιέρες, όπως άλλωστε συνηθίζεται, πραγματοποιήθηκαν στο Διεθνές Σαλόνι της Γενεύης που θα κλείσει τις πύλες του την Κυριακή 18 Μαρτίου. Το ραντεβού των φίλων της αυτοκίνησης από όλο τον κόσμο δίνεται κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο σημείο με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να στοχεύουν σε ξεχωριστές παρουσιάσεις και πολλές πρεμιέρες καινούριων μοντέλων.
Η Ssangyong παρουσίασε το νέο Musso. Πρόκειται για ένα μοντέλο που πατάει πάνω στο Rexton, έχοντας σε μεγάλο βαθμό τον εξοπλισμό του, ενώ μπορεί να κινηθεί ακόμη και σε ακραίες συνθήκες οδοστρώματος.
Η Nissan παρουσίασε το ηλεκτρικό Imx. Πρόκειται για crossover όχημα 4x4 και με αυτονομία άνω των 600 χιλιομέτρων. Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες που του δίνουν υψηλές επιδόσεις.
Οι φίλοι του αυτοκινήτου είδαν την Mustang Bullitt, παράλληλα με τον εορτασμό των 50 ετών της μάρκας. Το μοντέλο φέρει έναν V8 κινητήρα 5 λίτρων που αποδίδει 464 ίππους και ροπή 525 Nm.
Η Lexus παρουσίασε το LF-1 το οποίο μπορεί κάποιος να επιλέξει με διαφορετικούς τύπους κινητήρων (ηλεκτρικό, υβριδικό, plug-in υβριδικό ή συμβατική μηχανή καύσης).
Η Rinspeed παρουσίασε το Snap, το οποίο είναι ένα ανθεκτικό, βαρύ και ξεχωριστό μοντέλο.
Για πρώτη φορά η Hyundai παρουσίασε το Nexo, μοντέλο με βάση το υδρογόνο και ηλεκτροκινητήρα 120 kW. Από τη στάση μέχρι και τα πρώτα 100χλμ/ώρα το Nexo χρειάζεται 9,2 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 179 χλμ./ώρα. Οι τρεις δεξαμενές υδρογόνου χωρητικότητας 52,2 λίτρων εγγυώνται συνολική αυτονομία περίπου 600 χιλιομέτρων.
Δύο μοντέλα παρουσίασε η Mazda. Το Skyactiv-X που ουσιαστικά παρουσιάζει το μελλοντικό στιλ της ιαπωνικής εταιρείας και το Mazda 6 με εντελώς νέο στιλ και προφίλ. Η ιδιαιτερότητα του μοντέλου είναι ο εξ αποστάσεως έλεγχος μέσω ραντάρ.
Η άλλη ιαπωνική εταιρεία, η Mitsubishi, παρουσίασε το e-Evolution Concept. Είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο που ενσωματώνει τα τεχνικά πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού SUV και τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης
Αίσθηση από την άλλη προκάλεσε το Audi A7 sportback. Πρόκειται για μια νέα κατηγορία αυτοκινήτων με αρμονικό συνδυασμό της λιτής γοητείας μιας λιμουζίνας, την ξεκάθαρη λειτουργικότητα ενός Avant και την παθιασμένη δυναμική ενός coup? αυτοκινήτου.
Η Lexus περίμενε το σαλόνι της Γενεύης για να παρουσιάσει τρία νέα μοντέλα: Το RC 300h Black Edition που είναι ένα ειδικό μοντέλο σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου σε μαύρο χρώμα και με εσωτερικό χρώμα σαλονιού το πορτοκαλί. Παράλληλα παρουσιάστηκε το RX 450hL το οποίο είναι 11 εκατοστά μεγαλύτερο από το κλασικό RX. Το μοντέλο είναι εφοδιασμένο με ένα υβριδικό κινητήρα που αποδίδει 313 ίππους. Ο σχεδιασμός είναι κομψός και δυναμικός. Τέλος, η εταιρεία παρουσίασε το ειδικό μοντέλο RC F με μπλε πινελιές στο εσωτερικό.
Η μάρκα Tata είναι παρούσα στην έκθεση τα τελευταία 20 χρόνια. Παρουσίασε το H5X το οποίο είναι ένα concept SUV που δείχνει το μέλλον της εταιρείας. Η διάσταση του μοντέλου είναι 4,5 μέτρα. Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε το 45X, το οποίο είναι λιμουζίνα με ευέλικτη και ελαφριά πλατφόρμα.
Η Honda παρουσίασε το Sport EV Concept που είναι ένα ρετρό-ηλεκτρικό φουτουριστικό μοντέλο, προσδίδοντας ένα ξεχωριστό στιλ. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και το best seller της εταιρείας το CRV το οποίο θα αποτελέσει το «βαρύ χαρτί» των πωλήσεων.
Τέλος, ευρωπαϊκή πρεμιέρα είχε και η Jeep που παρουσίασε το Wrangler με 3 και 5 πόρτες, με μειωμένο βάρος και με νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 ταχυτήτων.