Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Η νέα ŠKODA Superb. Πολυτέλεια και Τεχνολογία σε νέα διάσταση



Η νέα ŠKODA Superb. Πολυτέλεια και Τεχνολογία σε νέα διάσταση



  Η ναυαρχίδα της ŠKODA θέτει νέα δεδομένα στην μεγάλη κατηγορία
  Με ανατρεπτική σχεδίαση και απαράμιλλα δυναμικό στιλ που εκφράζει την σύγχρονη άποψη της ŠKODA
  Απλά οι κορυφαίοι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές στην κατηγορία
  Το πρώτο μοντέλο της ŠKODA με πλήρως ενεργητική ανάρτηση (DCC)
  Με MQB τεχνολογία για βέλτιστη ασφάλεια, πλήρη διασύνδεση και κορυφαία απόδοση
  Νέας γενιάς κινητήρες προδιαγραφής EU6 με μειωμένη κατανάλωση έως 30%, η Superb GreenLine εκπέμπει μόλις 95 g CO2/km
  Ισχυρότερη σειρά κινητήρων έως 20% με αποκορύφωμα την έκδοση με 280hp, νέο σασί ελαφρύτερο έως 75 kg, με καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή 0,275 και στάνταρ XDS+
  «Simply Clever» με 29 πρακτικές όσο και απίθανες διευκολύνσεις μέχρι και θήκες για ομπρέλες!
  Απόλυτα επιτυχημένη πορεία, με περισσότερες από 700.000 πωλήσεις, Superb από το 2001, συνεχίζεται με το λανσάρισμα της 3ης γενιάς στην ελληνική αγορά το φθινόπωρο του 2015.


Φλωρεντία, 27 Απρίλιου 2015 – Η ονομασία και μόνο αποτελεί δέσμευση για την ŠKODA και τη νέα Superb που στη νέα της γενιά συναντά την τελειότητα. Οι σχεδιαστές ανέλιξαν τη νέα Superb στο ανώτερο εφικτό επίπεδο, συνδυάζοντας ελκυστική εμφάνιση και προηγμένη τεχνολογία. Η πρωτοποριακή τεχνολογικά πλατφόρμα MQB προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της διασυνδεσιμότητας που συναντούν κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά με υπεραποδοτικά μηχανικά σύνολα. Και όπως οι προηγούμενες γενιές, έτσι και η νέα δεν έχει αντίπαλο στον τομέα των χώρων παραθέτοντας κορυφαία μεγέθη και το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ στην κατηγορία! 

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, η νέα Superb είναι πιο κομψή από ποτέ, πιο σύγχρονη από κάθε άλλη φορά και όπως πάντα ασυναγώνιστη στον τομέα της άνεσης και του χώρου επιβατών. Ένα προηγμένο πλέγμα εξελιγμένων συστημάτων υποβοήθησης εξασφαλίζουν κορυφαία επίπεδα άνεσης και ασφάλειας. Με νέους και ισχυρότερους έως 30% κινητήρες προδιαγραφής Euro 6, η νέα Superb προσφέρει απλόχερα αξεπέραστες επιδόσεις και απίστευτα χαμηλή κατανάλωση. Η πλήρης διασύνδεση αποτελεί μία επιπρόσθετη αξία στη νέα Superb, η οποία εξοπλίζεται με νέας γενιάς συστήματα πολυμέσων που επιτρέπει την αυτόματη σύνδεση ενός smartphone μέσω του SmartLink.


Το SmartLink περιλαμβάνει την λειτουργία MirrorLinkTM, υποστηρίζει τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto, τα οποία παρέχουν εύκολη πρόσβαση και χειρισμό σε πολλές εφαρμογές (apps) από το προσωπικό smartphone στην οθόνη του αυτοκινήτου. Επιπλέον, η λειτουργία SmartGate επιτρέπει την πρόσβαση σε δεδομένα του αυτοκινήτου μέσω ενός smartphone και την χρήση τους στις αποθηκευμένες εφαρμογές. Η υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο διαδίκτυο μετατρέπει την Superb στο πρώτο hotspot της ŠKODA πάνω σε τέσσερις τροχούς. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η νέα ŠKODA Superb να μην ικανοποιήσει τις μεγαλύτερες απαιτήσεις του οποιουδήποτε πελάτη!

Η ŠKODA Superb φιγουράρει στην κορυφή της προϊοντικής γκάμας της μάρκας από το 2001. Μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί περισσότερα από 700.000 αυτοκίνητα 1ης και 2ης γενιάς στους πελάτες τους, αναδεικνύοντας την ŠKODA Superb ως ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα στην μεγάλη κατηγορία. Η 3η γενιά αναμένεται να γράψει ένα ακόμη λαμπρό κεφάλαιο στην απόλυτα πετυχημένη ιστορία της ŠKODA Superb!

Με ανατρεπτική σχεδίαση και δυναμικό στιλ

H νέα σχεδίαση της ŠKODA Superb επιδεικνύει την πρόοδο και την δυναμική της μάρκας. Η επιτυχία των μοντέλων της ŠKODA βασίζεται ανέκαθεν στην πρακτικότητα, την αξιοπιστία και την ασυναγώνιστη σχέση αξίας/τιμής. Με τη νέα Superb, η ŠKODA τονίζει ακόμη περισσότερο αυτές τις αξίες μέσα από μία μοντέρνα, εξπρεσιονιστική σχεδίαση με επιρροές από το εντυπωσιακό πρωτότυπο ‘ŠKODA VisionC’.

Η εμφατική γρίλια, τα φαρδιά και γοητευτικά φωτιστικά σώματα και οι καθαρές γραμμές, δημιουργούν ένα ελκυστικό σύνολο με εμβληματικό παρουσιαστικό. Ταυτόχρονα, η εντυπωσιακή μάσκα με τα κάθετα στοιχεία και το λογότυπο της εταιρίας να δεσπόζει στο κέντρο του καπό, η εμπρός επιβλητική όψη αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις. Παράλληλα, οι δύο νευρώσεις του καπό καταλήγουν στο λογότυπο τονίζοντας την επωνυμία της ŠKODA.

Από το πλάι η νέα Superb εκπέμπει το κύρος και την αίγλη ενός premium μοντέλου με τις ακμές του αμαξώματος να δημιουργούν όμορφες φωτοσκιάσεις. Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι ο τρόπος με τον οποίο η οροφή σβήνει προς τα πίσω δημιουργώντας την εικόνα ενός μοντέλου με κουπέ στιλ και έντονη προσωπικότητα. Ταυτόχρονα οι οριζόντιες ακμές με τους μεγάλους τροχούς ολοκληρώνουν ένα από τα ομορφότερα προφίλ της κατηγορίας. Το πίσω μέρος αποπνέει την ίδια δυναμική με το εμπρός με έμφαση στις οριζόντιες γραμμές και στα κομψά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Το φωτεινό περίγραμμα σε σχήμα “C” τονίζει την συμπαγή όψη του πίσω τμήματος και ταυτόχρονα την προέλευση του νέου ŠKODA.

Το εντελώς νέο εσωτερικό συμβαδίζει με το ελκυστικό στιλ του αμαξώματος με κορυφαίες προδιαγραφές. Ο προηγμένος τεχνολογικά εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, η κορυφαία ποιότητα των υλικών και η μελετημένη εργονομία αποτελούν πρότυπο για την κατηγορία της Superb. Οι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές είναι απλά ασυναγώνιστοι!




Η άνεση και η ευρυχωρία σε άλλη διάσταση

H νέα ŠKODA Superb είναι ακόμη πιο γενναιόδωρη στο θέμα των χώρων όπου εξακολουθεί να μην έχει ανταγωνισμό! Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, η πλατφόρμα MQB εξασφαλίζει ακόμη καλύτερη χωροταξική διαρρύθμιση χάρη στο μακρύτερο μεταξόνιο και τα φαρδύτερα μετατρόχια.

Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό! Ο οδηγός με τον συνοδηγό έχουν 39 mm επιπλέον χώρο για τους αγκώνες τους και ακόμη περισσότερο για τα κεφάλια τους. Η απόσταση για τους πίσω επιβάτες είναι «προεδρική». H απόσταση για τα πόδια (157 mm) είναι σχεδόν διπλάσια από τον πιο κοντινό ανταγωνιστή της Superb, ενώ για τα κεφάλια (980 mm) είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη στην κατηγορία. Ο πίσω χώρος για τους αγκώνες είναι αυξημένος κατά 69 mm. Ο χώρος αποσκευών αποτελεί φαινόμενο για την κατηγορία καθώς προσφέρει 30lt περισσότερα από την 2η γενιά Superb, με αποτέλεσμα τα 625lt της συνολικής χωρητικότητας να αποτελούν ένα άφταστο ρεκόρ!

Η ναυαρχίδα της ŠKODA ανταποκρίνεται στις υψηλότερες απαιτήσεις. Η νέα Superb είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που προσφέρεται με το πλήρη έλεγχο σασί (Dynamic Chassis Control ή DCC) και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, συμπεριλαμβάνοντας μενού επιλογής με διαφορετικά προγράμματα (Driving Mode Select). Εντελώς νέο είναι και το σύστημα κλιματισμού, που για πρώτη φορά προσφέρει έλεγχο τριών ζωνών (οδηγού, συνοδηγού και πίσω επιβατών) για βέλτιστη κατανομή της θερμοκρασίας και την καλύτερη ποιότητα του αέρα. Επίσης, η νέα ŠKODA Superb είναι προαιρετικά διαθέσιμη με ηλεκτρικά ανοιγόμενη πανοραμική γυάλινη οροφή για περισσότερη άνεση και αίσθηση ελευθερίας στο εσωτερικό. Για τις κρύες περιόδους υπάρχουν θερμαινόμενα καθίσματα (εμπρός/πίσω), ένα ασύρματα θερμαινόμενο παρμπρίζ και θερμαινόμενα πλυστικά. Το αυτόματο σύστημα ενεργοποίησης των φώτων/υαλοκαθαριστήρων ενεργοποιείται εντελώς αυτόματα και ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες (φωτεινότητα/υγρασία).

Οι πρωτότυπες θήκες για τις ομπρέλες είναι περισσότερες καθώς υπάρχουν δύο πρακτικές υποδοχές στις εμπρός πόρτες (στο προηγούμενο Superb υπήρχε μία στις πίσω). Η νέα ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα του πορτμπαγκάζ μπορεί να ανοίξει με μία χαρακτηριστική κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα σαν ένα εικονικό πεντάλ. Η ηλεκτροκίνητη πόρτα και το εικονικό πεντάλ συνδυάζονται με το Σύστημα Εισόδου, Εκκίνησης και Εξόδου KESSY (Keyless Entry Start and Exit SYstem).

Το παρκάρισμα με τη νέα ŠKODA Superb είναι πιο διασκεδαστικό από ποτέ χάρη στο νέας γενιάς σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος Park Assist. H ναυαρχίδα της ŠKODA διαθέτει για πρώτη φορά κάμερα οπισθοπορείας, ενώ το συμβατικό χειρόφρενο έχει αντικατασταθεί με ένα ηλεκτρομηχανικό που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.




Η διασυνδεσιμότητα στα καλύτερα της

Στη νέα ŠKODA Superb υπάρχουν διαθέσιμα τέσσερα ολοκληρωμένα και νέας γενιάς συστήματα πολυμέσων (multimedia) βασισμένα στην τεχνολογική πλατφόρμα MIB του ομίλου VW. Σε σχέση με τις προηγούμενες μονάδες, οι νέας γενιάς είναι ταχύτερες, με υψηλής ανάλυσης και ποιότητας οθόνες αφής (touchscreen) και με ένα ευρύ μενού από δυνατότητες και λειτουργίες.  

Το κορυφαίο σύστημα Columbus διαθέτει προαιρετικά ενσωματωμένη σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα ακόμη χαρακτηριστικό που τοποθετείται για πρώτη φορά σε ένα μοντέλο της ŠKODA.

Η νέα Superb προσφέρει πλήρη σύνδεση με ένα smartphone και την αναπαραγωγή επιλεγμένων εφαρμογών (apps) για χειρισμό και ρύθμιση από την οθόνη του συστήματος πολυμέσων. Το σύστημα SmartLink περιλαμβάνει τα MirrorLinkTM, Apple CarPlay και Android Auto.

Το SmartGate, εξελιγμένο από την ŠKODA, επιτρέπει την πρόσβαση σε συγκεκριμένα δεδομένα του αυτοκινήτου και την χρήση τους σε διάφορες εφαρμογές ενός smartphone.

Η νέα εφαρμογή ŠKODA Media Command επιτρέπει στο σύστημα πολυμέσων και για πρώτη φορά τον απομακρυσμένο έλεγχο από τα πίσω καθίσματα. Οι επιβάτες που βρίσκονται στην πίσω σειρά μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω ενός tablet, χρησιμοποιώντας τη νέα εφαρμογή της ŠKODA και το ενσωματωμένο Wi-Fi hotspot της μονάδας Columbus.

Το ηχοσύστημσ της Canton περιλαμβάνει 12 ηχεία με συνολική ισχύ στα 610 W μετατρέποντας τη νέα ŠKODA Superb σε ένα μέγαρο μουσικής πάνω σε τροχούς.

Με υψηλό δείκτη νοημοσύνης

Η νέα ŠKODA Superb είναι το εξυπνότερο ŠKODA που έχει κατασκευαστεί έως τώρα. Προσφέρει 29 ‘Simply Cleverχαρακτηριστικά για να διευκολύνουν σε αφάνταστο βαθμό την διαμονή του οδηγού και των επιβατών. Από αυτές, οι 23 διευκολύνσεις εμφανίζονται για πρώτη φορά στη Superb, ενώ οι 10 είναι εντελώς νέες για την μάρκα.

Επιπρόσθετα υπάρχουν οι παρακάτω πρακτικές ‘Simply Clever’ διευκολύνσεις: ένας χειροκίνητα προσθαφαιρούμενος κοτσαδόρος ρυμούλκησης, μία βάση για tablet στην πίσω σειρά καθισμάτων, μία θέση εμπρός για tablet στον αποθηκευτικό χώρο Jumbo Box, μία θύρα USB και μια υποδοχή 230 V στο πίσω μέρος και μία θήκη για μπουκάλι 0,5lt και έξτρα πλεχτές θήκες στις τέσσερις πόρτες οι οποίες έχουν θήκες για μπουκάλια χωρητικότητα έως 1,5lt. Η πρακτικότητα του εσωτερικού αυξάνεται με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, υπάρχουν νέα μέσα πρόσδεσης και συγκράτησης των αντικειμένων στον χώρο αποσκευών, ένας αποσπώμενος φακός LED, η κλασική ξύστρα πάγου στην τάπα καυσίμου καθώς και πολλές άλλες έξυπνες λύσεις!



Ασυναγώνιστες επιδόσεις, ασύγκριτες αποδόσεις

Η νέα ŠKODA Superb εφοδιάζεται με νέα μηχανικά σύνολα που εξασφαλίζουν έως 30% χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπή ρύπων. H ŠKODA Superb GreenLine, καταναλώνει μόλις 3,7 l/100 km και εκπέμπει 95 g CO2/km. Πέρα από τους προηγμένους τεχνολογικά κινητήρες, υπάρχει σημαντική μείωση του απόβαρου του αυτοκινήτου έως 75 kg και βελτιωμένη αεροδυναμική, στοιχεία που εξασφαλίζουν βέλτιστες τιμές απόδοσης. Χάρη στις παραπάνω βελτιώσεις οι επιδόσεις είναι έως 20% καλύτερες, ενώ η μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση και το μικρότερο βάρος συμβάλλουν στα εντυπωσιακά οδηγικά χαρακτηριστικά.

Η νέα ŠKODA Superb διαθέτει σύγχρονους υπερτροδοτούμενους TSI κινητήρες (πέντε βενζίνης, τρείς ντίζελ) με άμεσο ψεκασμό, βασισμένοι πάνω στην τεχνολογική πλατφόρμα MQB. Όλες οι εκδόσεις κινητήρων πληρούν την προδιαγραφή EU6 και έχουν στάνταρ σύστημα stop-start και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Η σειρά των βενζινοκινητήρων αποδίδει από 125hp έως 280hp, ενώ η σειρά των πετρελαιοκινητήρων από 120hp έως 190hp.

Με εξαίρεση την βασική έκδοση βενζίνης, όλες οι υπόλοιπες είναι διαθέσιμες και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη τεχνολογίας DSG. Τέσσερις κινητήρες (1.4 TSI/150hp, 2.0 TSI/280hp, 2.0 TDI/150hp και 2.0 TDI/190hp) μπορούν να συνδυαστούν και με το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης βασισμένο στον συμπλέκτη Haldex 5ης γενιάς.


Κορυφαία ασφάλεια δίχως συμβιβασμούς

Η νέα ŠKODA Superb προκαλεί τον ανταγωνισμό με την τεχνολογική της υπεροχή! Στον στάνταρ εξοπλισμό διαθέτει το Ηλεκτρονικό Σύστημα Eυστάθειας (ESC) και το Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων (Multi-Collision Brake). Για τις χώρες της Ε.Ε., από τις βασικές εκδόσεις προσφέρονται και τα παρακάτω συστήματα: Σύστημα Πρόσθιας Προειδοποίησης Κινδύνου με Αυτόνομη Πέδηση (Front Assist με City Emergency Brake), Σύστημα Ελέγχου Πίεσης Ελαστικών (Tyre Pressure Monitoring), επτά αερόσακοι, πέντε ζώνες ασφαλείας τριών σημείων πρόσδεσης και προσκέφαλα ασφαλείας. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό XDS+ αποτελεί στάνταρ στοιχείο, ενώ ο Περιοριστής Ταχύτητας (Speedlimiter) είναι διαθέσιμος από την έκδοση εξοπλισμού Ambition και πάνω.

Η λίστα με τον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα υποβοήθησης. Σε μία προκαθορισμένη ταχύτητα, το Αυτόματο Σύστημα Διατήρησης Ταχύτητας (Adaptive Cruise Control ή ACC) διατηρεί μία απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα. Το Σύστημα Προστασίας Επιβατών (Crew Protect Assist), προεντείνει το σύνολο των συστημάτων ασφαλείας για τους επιβάτες σε περίπτωση αναγνώρισης πιθανής σύγκρουσης. Το Σύστημα Προειδοποίησης

Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Assist) βοηθά το αυτοκίνητα να μην αποκλίνει από την πορεία του στις οδούς ταχείας κυκλοφορίας. Το Σύστημα Έντονου Κυκλοφοριακού (Traffic Jam Assist), πρώτη εφαρμογή σε μοντέλα της μάρκας, αυξάνει τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας σε συνθήκες έντονου κυκλοφοριακού και σε συνεχή «στάματα/ξεκίνα», ενώ το νέο Σύστημα Επείγουσας Κατάστασης (Emergency Assist) ενεργοποιείται όταν ο οδηγός δεν είναι σε θέση να οδηγήσει και ακινητοποιεί αυτόματα  το όχημα.

Το νέο Σύστημα Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Detect) ανιχνεύει για διερχόμενα οχήματα και υποδεικνύει στον οδηγό ασφαλείς αλλαγές λωρίδας κυκλοφορίας, ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιείται και το Σύστημα Οπίσθιας Προειδοποίησης (Rear Traffic Alert). Το Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Alert) προειδοποίει τον οδηγό στην περίπτωση που ανιχνευθεί απόκλιση της συμπεριφοράς από την κανονική. Το Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας (Travel Assist με Traffic Sign Recognition), είναι επίσης διαθέσιμο για πρώτη φορά στην SKODA Superb, και πληροφορεί συνεχώς τον οδηγό για την σήμανση στους δρόμους.

Τα προηγμένα συστήματα φωτισμού βελτιώνουν σημαντικά την ασφάλεια το βράδυ. Οι μπροστινοί προβολείς έχουν λαμπτήρες αλογόνου ή bi-xenon με λειτουργία AFS (φωτισμός στις γωνίες) και LED ημέρας. Προαιρετικά, τα φώτα πορείας (μεγάλη σκάλα) μπορούν να ελέγχονται ηλεκτρονικά – μέσω του Συστήματος Υποβοήθησης (Light Assist) ή του προηγμένου Έξυπνου Φωτισμού (Smart Light Assist). Στο πίσω μέρος τα LED στοιχεία ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων, όπως και οι δύο ανακλαστήρες στα πλαϊνά του πίσω προφυλακτήρα.

Το ριζικά αναβαθμισμένο σασί της νέας Superb με γόνατα MacPherson εμπρός και διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω, προσφέρει ασυναγώνιστα οδηγικά χαρακτηριστικά με μέγιστα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

Η νέα SKODA Superb αναμένεται να ξεκινήσει το «ταξίδι» της στην Ελλη