Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου του 32ου Ράλλυ Φθιώτιδος "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς"!



Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου του 32ου Ράλλυ Φθιώτιδος "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς"!

Στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, παραχωρήθηκε την Τρίτη 21 Απριλίου, συνέντευξη Τύπου για το 32ο Ράλλυ Φθιώτιδος "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς", 2ο και 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 25-26 Απριλίου.

Η τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας υποστηρίζει με ιδιαίτερη θέρμη τη διοργάνωση του 32ου Ράλλυ Φθιώτιδος "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς", στοιχείο που γίνεται ακόμη πιο φανερό από τη στιγμή που η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος,  ο Δήμος Λαμιέων, το Επιμελητήριο Φθιώτιδος και όλοι οι Τοπικοί Φορείς συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωσή του, από τη σκοπιά του Συν-Διοργανωτή.
Στο πλαίσιο της καλύτερης προβολής και παρουσίασης του αγώνα, η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, ενώ στο πάνελ των ομιλητών της εκδήλωσης, βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, ο Πρόεδρος της ΑΛΑΛ κ. Νίκος Μανώλης και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 32ου Ράλλυ Φθιώτιδος "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς" κ. Θανάσης Κυρίτσης. 
Οι ιθύνοντες της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας, κ. Νίκος Μανώλης και Θανάσης Κυρίτσης, στάθηκαν στις δυσκολίες διοργάνωσης ενός τόσο απαιτητικού αγώνα όπως το 32ο Ράλλυ Φθιώτιδος "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς", που διεξάγεται σε δύο διαφορετικές επιφάνειες και κυρίως, περιλαμβάνει για πρώτη φορά τη διοργάνωση Υπερειδικής Διαδρομής μέσα στην πόλη της Λαμίας, με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το Star Κεντρικής Ελλάδας, το οποίο μάλιστα εκπέμπει πανελλαδικά, μέσα από τη συχνότητα του ΟΤΕ TV. Παράλληλα, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην μεγάλη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλων των Φορέων της Φθιώτιδας, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Εκκλησίας και πιο συγκεκριμένα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικολάου, που σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες για όλους προσυπογράφουν με αυτό τον τρόπο τη διεξαγωγή ενός γεγονότος Πανελλαδικής εμβέλειας στην περιοχή τους. Ακόμη, ενδεικτικό της αποδοχής του αγώνα από την τοπική κοινωνία, είναι το γεγονός ότι σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Λαμίας, την Ένωση Ξενοδόχων Υπάτης και τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων, επιτεύχθηκαν καλές τιμές τόσο για τους αγωνιζόμενους όσο και για τους θεατές που θα βρεθούν στην περιοχή για τον αγώνα.
Πρώτος πήρε το λόγο ο κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, που δήλωσε πως "σήμερα για ακόμη μια φορά, επιβεβαιώνεται η άποψή μου πως αν ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει μια ελπίδα, αυτή προέρχεται από την Περιφέρεια. Ενδεχομένως η εσωστρέφεια να μας οδηγεί σε αρνητικό αποτέλεσμα συνολικά, όμως έχουμε αποτελέσματα Οίκων Αξιολόγησης, που δείχνουν πως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μόνο θετικά προσφέρει στις τοπικές οικονομίες και γενικότερα στη χώρα. Όσον αφορά στον αγώνα, τη Διοργάνωση έχουν αναλάβει έμπειρα στελέχη, από τις κολώνες της Ομοσπονδίας μας, οπότε εύχομαι στην Οργάνωση καλή τύχη, ελπίζω όλα να πάνε καλά και να ευχαριστηθούν όλοι οι τοπικοί παράγοντες, η πόλη της Λαμίας συνολικά και οι αγωνιζόμενοι, αυτόν τον αγώνα."
Λόγω ενός έκτακτου κωλύματος του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη, ο οποίος είχε προγραμματιστεί αρχικά να παραστεί στη Συνέντευξη Τύπου, την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο οποίος ανέφερε: "Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δίνει ένα δυναμικό "παρών" σε μια μεγάλη και σπουδαία διοργάνωση η οποία προάγει τον τόπο μας, στέλνοντας συγχρόνως ένα μήνυμα πως όταν οι τοπικές κοινωνίες οργανώνονται και συνεργάζονται, τότε μπορούν να πετύχουν σπουδαία αποτελέσματα. Ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δε μπορούσαμε να μείνουμε απόντες από αυτή τη διοργάνωση, η οποία νομίζουμε πως δίνει ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του τόπου μας το επόμενο διάστημα. Θέλουμε να συγχαρούμε την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του 32ου Ράλλυ Φθιώτιδος "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς"  και να τονίσουμε πως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα είναι δίπλα στον αγώνα, συμπαραστεκόμενη με κάθε τρόπο, τόσο στους Διοργανωτές, όσο και στους επισκέπτες και θεατές της."
Ακολούθως, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης που δήλωσε: "Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, χαιρετίζω τη διοργάνωση του 32ου Ράλλυ Φθιώτιδος "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς" που αποτελεί τον 2ο και 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, που θα διεξαχθεί στη Φθιώτιδα το Σαββατοκύριακο 25-26 Απριλίου. Παράλληλα, χαιρετίζουμε την πραγματοποίηση στην πόλη της Λαμίας -που είναι γνωστή για την μεγάλη παράδοση σε παρόμοιους αγώνες- της ασφάλτινης Υπερειδικής Διαδρομής "Άγιος Λουκάς", καθώς επίσης και τις χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές που θα διεξαχθούν εντός των ορίων του Δήμου μας, που ξυπνούν μνήμες της εποχής που στην περιοχή μας διεξάγονταν το Ράλλυ Ακρόπολις. Είμαι σίγουρος ότι η αγάπη, η γνώση, το μεράκι και η μεγάλη εμπειρία των ανθρώπων της ΑΛΑΛ σε διοργανώσεις αγώνων υψηλών προδιαγραφών σε επίπεδο οργάνωσης, θεάματος και ασφάλειας θα αποτελέσουν την καλύτερη εγγύηση για το πλούσιο και ασφαλές θέαμα που θα απολαύσουν οι θεατές. Η Διοργάνωση αυτού του ράλλυ έχει ξεχωριστή σημασία για το Δήμο, την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Εύχομαι στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες, καλή επιιτυχία και στους πολλούς φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στην περιοχή και στον Δήμο Λαμιέων, που αποτελεί εξάλλου και το μεγάλο οικοδεσπότη του αγώνα, να απολαύσουν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Καλή επιτυχία!"
Επιπρόσθετα, το Επιμελητήριο Φθιώτιδος εκπροσώπησε ο κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας, που με τη σειρά του δήλωσε: "Ως εκπρόσωπος όλων των παραγωγικών φορέων, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας καλωσορίζει το 32ο Ράλλυ Φθιώτιδος "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς", μια διοργάνωση η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τοπική κοινωνία. Θα  ήθελα να συγχαρώ τους ανθρώπους του Σωματείου, οι οποίοι μας εκπλήσσουν ευχάριστα με νέες ιδέες, όπως είναι αυτή της Ειδικής Διαδρομής μέσα στην πόλη της Λαμίας και ελπίζουμε τέτοιες, έξυπνες ιδέες να φέρουν πολύ κόσμο στην πόλη. Ως Επιμελητήριο Φθιώτιδος είμαστε κοντά στους ανθρώπους της Διοργάνωσης και   προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο κόσμος της Φθιώτιδας έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και όπως είπε ο Δήμαρχος, θεωρούμε πως το Σαββατοκύριακο θα αναβιώσει κάπως το Ράλλυ Ακρόπολις, που πραγματικά λείπει από τις καρδιές των ανθρώπων της Φθιώτιδας."
Η Συνέντευξη Τύπου, ολοκληρώθηκε με παρουσίαση του αγωνιστικού μέρους του αγώνα, από τους κυρίους Νίκο Μανώλη και Θανάση Κυρίτση.