Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Με νέες φωτιστικές τεχνολογίες εξοπλίζονται τα ID.3 και ID.4 της Volkswagen


 

Τα νέα ID.3 και ID.4 διαθέτουν μοντέρνο, νέο και αντιπροσωπευτικό σχέδιο φωτισμού, με μεγάλους προβολείς να κυριαρχούν στο μπροστινό άκρο, έχοντας τεχνολογία LED.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει αντίστοιχα και στο πίσω μέρος, με τα δύο μοντέλα να αφήνουν σαφείς φωτιστικές εντυπώσεις στο πέρασμά τους. Τα εξωτερικά περιβλήματα στους καθρέφτες διαθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο φωτισμού, καθώς κρύβουν προβολείς λογότυπων που προβάλλουν στο έδαφος ένα ιδιαίτερο μοτίβο σε σχήμα διαμαντιού κατά το άνοιγμα των θυρών.

Οι φωτεινές μονάδες αποτελούνται από μεμονωμένα LED, που μπορούν να ενεργοποιηθούν και απενεργοποιηθούν ξεχωριστά. Εκπέμπουν συνεχή φωτεινή δέσμη, φωτίζοντας πάντα τον δρόμο όσο το δυνατόν πιο λαμπρά χωρίς να είναι εκθαμβωτικά για τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Οι μονάδες φωτισμού έχουν έντονη ομοιότητα με τα ανθρώπινα μάτια, ενώ οι φωτεινές μονάδες στους προβολείς επικοινωνούν με τον οδηγό ακόμη και πριν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο. Κάθε φορά που ο οδηγός πλησιάζει το όχημα με το κλειδί, τα φώτα περιστρέφονται ηλεκτρικά από κάτω προς τα πάνω για να τον καλωσορίσουν κοιτώντας ψηλά.

Τέλος, ειδικά στο ID.4, η Volkswagen χρησιμοποιεί τρισδιάστατα οπίσθια φώτα LED. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκπέμπεται ιδιαίτερα ομοιογενές και έντονο φως με σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα από κάθε άλλο τύπο φαναριού που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα από την εταιρεία.