Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Η Daimler, προσαρμόζει την παραγωγή της στις απαιτήσεις της ηλεκτροκίνησης


 

Η ηλεκτροκίνηση αλλάζει όλα τα δεδομένα στη κατασκευή και συντήρηση των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αυτοκίνησης προβλέπεται ότι θα είναι γεμάτο με καινοτομίες και πρωτοποριακά ηλεκτρονικά συστήματα που θα συμβάλουν στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και στην αποτελεσματικότερη προστασία των επιβατών και των πεζών.

Η πρόκληση είναι μεγάλη για όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και γι’ αυτό επενδύουν τεράστια ποσά αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των επιστημόνων τους και τις πιο ρηξικέλευθες ιδέες.

Η ηλεκτροκίνηση απαιτεί και την κατάλληλη προσαρμογή των εργοστασίων παραγωγής εξαρτημάτων και αυτοκινήτων. Ακόμη και οι τελευταίες γραμμές παραγωγής εξαρτημάτων και αυτοκινήτων αναθεωρούνται αφού πλέον την θέση των κινητήρων εσωτερικής καύσης παίρνουν οι ελαφρύτεροι και μικρότεροι ηλεκτροκινητήρες. Επίσης, μειώνεται ο αριθμός των εξαρτημάτων που περιλαμβάνονται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε σχέση με τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν τώρα. Πολλά τμήματα όπως το ρεζερβουάρ, η μετάδοση, τα κιβώτια ταχυτήτων και πολλά περιφερειακά τμήματα πηγαίνουν στο μουσείο του αυτοκινήτου.