Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Επενδύσεις £200m στο εργοστάσιο Honda UK Manufacturing στη Μεγάλη ΒρετανίαΕπενδύσεις £200m  στο εργοστάσιο  Honda UK Manufacturing στη Μεγάλη Βρετανία και επέκταση των παραγωγικών δραστηριοτήτων·         Το εργοστάσιο της Honda στη Μεγάλη Βρετανία θα καλύπτει την παγκόσμια παραγωγή της επόμενης γενιάς του 5-πορτου Civic
·         Νέα επένδυση £200 εκατομμυρίων λιρών
·         Μακροχρόνια όραμα για την ευρωπαϊκό εργοστάσιο στις παγκόσμιες δραστηριότητες της Honda


Η παραγωγική μονάδα της Honda στην Ευρώπη, Honda UK Manufacturing (HUM) αποκτά νέα δυναμική καθώς θα γίνει ο παγκόσμιος κόμβος παραγωγής της επόμενης γενιάς του 5-πορτου Civic. Με τον τρόπο αυτό η Honda συνεχίζει να αναπτύσσει το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της με στόχο να μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα και την παραγωγή των βιομηχανικών της μονάδων σε όλο τον κόσμο.
Το 5-πορτο Civic θα παράγεται για την ευρωπαϊκή αγορά και θα εξάγεται ταυτόχρονα στις παγκόσμιες αγορές. Η ανάπτυξη του εργοστασίου της Honda στη Μεγάλη Βρετανία για τις αγορές όλου του κόσμου θα αυξήσει τον όγκο των παραγόμενων Civic, γεγονός που θα βοηθήσει στην επίτευξη οικονομιών κλίμακας παραγωγής. Οι δεξιότητες, οι γνώσεις και η εμπειρία των συνεργατών της Honda που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια, από τη στιγμή που πρωτοξεκίνησε η παραγωγή του Civic στην Ευρώπη θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή του νέου μοντέλου Civic.

Η Honda θα επενδύσει πάνω από £ 200.000.000 σε νέες, προηγμένες τεχνολογίες και διαδικασίες παραγωγής προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τη δυναμική των ευρωπαϊκών της εγκαταστάσεων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας να ξεπερνούν τα £ 2.2 δισεκατομμύρια λίρες από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του εργοστασίου στη Μεγάλη Βρετανία το 1985.

«Με την ανάπτυξη του εργοστασίου σε παγκόσμια παραγωγική μονάδα για το 5-πορτο Civic η Honda αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της να παράγει αυτοκίνητα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την HUM και αποτελεί μία ανταμοιβή της αφοσίωσης και της προσπάθειας που έχει γίνει από τους συνεργάτες της Honda τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Διευθυντής της Honda UK Manufacturing Jason Smith.  «Ως παγκόσμια μονάδα παραγωγής για το 5-πορτο Civic ανυπομονούμε να προσφέρουμε το μοντέλο αυτό όχι μόνο στους Ευρωπαίους πελάτες, αλλά και στους πελάτες μας στις άλλες μεγάλες παγκόσμιες αγορές."

Καθώς η Honda UK Manufacturing  θα παράγει αποκλειστικά την επόμενη γενιά Civic , η επόμενη γενιά CR-V θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda του Καναδά Manufacturing (HCM), στο Οντάριο με αποτέλεσμα το CR-V να εισάγεται στην Ευρώπη.

«Αυτή η ανακοίνωση στέλνει ένα σαφές μήνυμα σε όλους τους συνεργάτες και προμηθευτές για τη στρατηγική σημασία που έχει για τη Honda Motor Company, η παραγωγή αυτοκινήτων από το εργοστάσιο στο Swindon της Μεγάλης Βρετανίας», δήλωσε ο COO και Πρόεδρος της Honda Motor Europe Toshiaki Mikoshiba. «Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα που θα καλύπτουν τις προσδοκίες των ευρωπαίων πελατών μας. Έχοντας παρουσιάσει τέσσερα νέα μοντέλα για την ευρωπαϊκή αγορά, προσβλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον της Honda στην Ευρώπη."

Επικοινωνία:
Γιώργος Παππάς
Δ/ντής Εταιρικής Επικοινωνίας
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.
Τηλ.: 210 3483744 κιν: 6936129309