Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ŠKODA Octavia RS 230:Η ταχύτερη όλων των εποχών!



ŠKODA Octavia RS 230:Η ταχύτερη όλων των εποχών!



  Συναρπαστικές επιδόσεις: 0-100 km/h σε 6,7 δλ., τελική στα 250 km/h
  VAQ: Το πρώτο ŠKODA με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο διαφορικό
  ŠKODA Octavia RS: Μία δέσμευση για την μάρκα στα 114 χρόνια παρουσίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Αθήνα / Γενεύη, Μάρτιος 2015Η ŠKODA Octavia RS 230 είναι η ταχύτερη όλων των εποχών και δεν το κρύβει! Με σπορ εμφάνιση και αγωνιστικό ταπεραμέντο, η RS 230 κατασκευάστηκε για να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις και ασυναγώνιστες επιδόσεις!

Κάτω από το καπό της ταχύτερης Octavia που έχει περάσει ποτέ από την γραμμή παραγωγής βρίσκεται ο αναβαθμισμένος 2.0 TSΙ προερχόμενος από τη ‘νορμάλ‘ Octavia RS. Στην περίπτωση της Octavia RS 230 η ισχύς έχει αυξηθεί στους 230hp  και την μετάδοση στους εμπρός τροχούς αναλαμβάνει μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων (εναλλακτικά DSG-6). Η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 km/h διαρκεί μόλις 6,7 δλ. με την βελόνα του κοντέρ να φτάνει τα 250 km/h!

Η νέα ŠKODA Octavia RS 230 εφοδιάζεται με ένα προηγμένο διαφορικό στον εμπρός άξονα που συνδυάζεται με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο σετ (το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο διαφορικό και στο δεξί ημιαξόνιο) και έχει τη δυνατότητα κλειδώματος του εσωτερικού τροχού στην διάρκεια στροφής. Αυτό είναι το πρώτο μοντέλο της ŠKODA που υποδέχεται αυτό τον τύπο διαφορικού (VAQ) εμπνευσμένο από τους αγώνες. Έχει την δυνατότητα να στέλνει την ροπή στον ένα μπροστινό τροχό έως 100%, λειτουργώντας ως ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και περιορίζοντας την υποστροφή. Το VAQ συνεργάζεται στενά με το σύστημα ESP και όπως στην ‘νορμάλ‘ RS, έτσι και στην ŠKODA Octavia RS 230 η σπορ ανάρτηση είναι στάνταρ με χαμηλωμένο αμάξωμα κατά 15 mm.

Τον αγωνιστικό χαρακτήρα της ŠKODA Octavia RS 230 τονίζει το πακέτο “Black design” με σκουρόχρωμες λεπτομέρειες, η κυψελωτή γρίλια του προφυλακτήρα, η “Xtreme” σχεδίασης ζάντες 19’’, οι τραπεζοειδούς σχήματος απολήξεις με ειδική ρύθμιση για σπορ ήχο κ.α. Στο εσωτερικό κυριαρχεί και εδώ το σπορ στοιχείο, με την μαύρη επένδυση του σαλονιού να δημιουργεί όμορφη αντίθεση με τις κόκκινες λεπτομέρειες και ραφές. Τα μπάκετ καθίσματα έχουν ειδική σχεδίαση για να προσφέρουν κορυφαία πλευρική στήριξη, ενώ όπως και στο αμάξωμα τα λογότυπα vRS υπενθυμίζουν τον εκρηκτικό χαρακτήρα της ταχύτερης Octavia.

Το μενού “Performance Mode” είναι στάνταρ και προσφέρει τέσσερις επιλογές: Standard, Sport, Eco και Individual προσαρμόζοντας ανάλογα τον κινητήρα, το κιβώτιο DSG, την υποβοήθηση του τιμονιού, τον κλιματισμό κ.α. Επίσης, η Octavia RS 230 με το αυτόματο κιβώτιο DSG συνδυάζεται με διακόπτες αλλαγής σχέσεων (paddles) στο τιμόνι.




Media images:

ŠKODA Octavia RS 230- Η ταχύτερη όλων των εποχών!

Με σπορ εμφάνιση και αγωνιστικό ταπεραμέντο, η RS 230 κατασκευάστηκε για να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις και ασυναγώνιστες επιδόσεις: : 0-100 km/h σε 6,7 δλ., τελική στα 250 km/h

Download                                Source: ŠKODA AUTO















ŠKODA Octavia RS 230- Η ταχύτερη όλων των εποχών!

Η νέα ŠKODA Octavia RS 230 εφοδιάζεται με ένα προηγμένο διαφορικό στον εμπρός άξονα με δυνατότητα να στέλνει την ροπή στον ένα μπροστινό τροχό έως 100%

Download                               Source: ŠKODA AUTO


ŠKODA Octavia RS 230- Η ταχύτερη όλων των εποχών!

Υπολογιστής ταξιδιού με lap timer αποκλειστικά σχεδιασμένος για την έκδοση RS. Έγχρωμη Οθόνη υγρών κρυστάλλων Maxi DOT που περιλαμβάνει και χρονόμετρο
Download                               Source: ŠKODA AUTO


ŠKODA Octavia RS 230- Η ταχύτερη όλων των εποχών!

Τα μπάκετ καθίσματα φέρουν ανάγλυφο τον λογότυπο vRS και προσφέρουν κορυφαία πλευρική στήριξη.


Download                             Source: ŠKODA AUTO

ŠKODA Octavia RS 230- Η ταχύτερη όλων των εποχών!

Την μετάδοση στους εμπρός τροχούς αναλαμβάνει το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή εναλλακτικά το αυτόματο κιβώτιο τεχνολογίας DSG-6 σχέσεων


Download                           Source: ŠKODA AUTO




ŠKODA Octavia RS 230- Η ταχύτερη όλων των εποχών!

Διαθέσιμη και σε έκδοση Combi.








Download                       Source: ŠKODA AUTO








ŠKODA AUTO

  Αποτελεί μία από τις παλαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στο κόσμο. Από το 1895 παράγονται αρχικά ποδήλατα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Mladá Boleslav και κατόπιν μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.

  Σήμερα κατασκευάζει  περισσότερα από 7 μοντέλα αυτοκινήτων  : το Citigo, τη Fabia, το Roomster, το Rapid, την Octavia καθώς και τα Yeti και Superb.

  Το 2014 παραδόθηκαν 1.037.200 οχήματα σε πελάτες παγκοσμίως.

  Από το 1991 η ŠKODA AUTO αποτελεί μέλος του Volkswagen Group ένα από τα πιο πετυχημένα εμπορικά Group  στο χώρο της Αυτοκίνησης.

  Επιπρόσθετα η ŠKODA σχεδιάζει και παράγει ανταλλακτικά , κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων σε τρία εργοστάσια που βρίσκονται στην Δημοκρατία της Τσεχίας, ενώ διατηρεί  μονάδες παραγωγής  αυτοκίνητων στην Κίνα, την Ρωσία,  την Σλοβακία και την  Ινδία.

  Τέλος η ŠKODA AUTO απασχολεί 26,400 υπαλλήλους παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 αγορές.