Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Παγκόσμια πρεμιέρα: Η ŠKODA θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την πρωτότυπη έκδοση του νέου της αγωνιστικού μοντέλου FABIA R 5, στο κοινό του Essen Motor Show!

Παγκόσμια πρεμιέρα: Η ŠKODA θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την πρωτότυπη έκδοση του νέου της αγωνιστικού μοντέλου FABIA R 5, στο κοινό του Essen Motor Show!



«Η ŠKODA στοχεύει στην περαιτέρω διεύρυνση της γκάμας της, στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, λανσάροντας νέα μοντέλα στην αγορά επικεντρωμένα στην λειτουργικότητα και στο συναίσθημα», λέει ο Dr. Frank Welsch, διευθύνων σύμβουλος R&D της ŠKODA. «Τα αυτοκίνητα που θα παρουσιαστούν στο Essen, υπογραμμίζουν τον στόχο αυτό. Συγκεκριμένα, το πρωτότυπο ŠKODA Fabia R 5 δίνει μία πρώτη γεύση από το νέο μας αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο αυτό concept, βασίζεται στην ολοκαίνουργια ŠKODA Fabia, η οποία επιστρέφει πιο δυναμική από κάθε άλλη φορά,», συμπληρώνει ο Welsch.
«Η παγκόσμια πρεμιέρα της Fabia R 5 Concept προϊδεάζει για το αγωνιστικό μέλλον της ŠKODA», λέει ο διευθυντής της ŠKODA Motorsport Michal Hrabánek. «Η νέα Fabia R 5 χαρακτηρίζεται από στοιχεία κορυφαίας τεχνολογίας ενώ η έγκριση (homologation) έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του 2015». Βάση προδιαγραφών που ορίζει η FIA, το νέο αγωνιστικό εξοπλίζεται με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 1,6lt ο οποίος συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο πέντε σχέσεων και ανάρτηση με γόνατα McPherson. Το απόβαρο πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.230kg, ενώ στην εξέλιξη της νέας αγωνιστικής Fabia R 5 συμμετείχαν κορυφαίοι οδηγοί αγώνων».
Στην φετινή αγωνιστική περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, η ŠKODA και η Fabia Super 2000 σημείωσαν ένα εντυπωσιακό χατ-τρικ τίτλων* στο πρωτάθλημα APRC (Asia-Pacific Rally Championship). Επιπλέον, η ŠKODA κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών στο ERC (European Rally Championship), καθώς και πέντε ακόμη διεθνή πρωταθλήματα. Τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν την πρωταγωνιστική παρουσία της ŠKODA Fabia Super 2000 (η οποία λανσαρίστηκε το 2009) στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς και του πιο πετυχημένου προγράμματος του τμήματος SKODA Motorsport στην 113χρονη αγωνιστική πορεία της μάρκας!

* Βάσει επίσημων δημοσιοποιημένων αποτελεσμάτων της FIA.

Το Essen Motor Show (29/11 - 7/12) αποτελεί το πιο δημοφιλές φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Γερμανία, με πρωταγωνιστές αναβαθμισμένα σπορ επιβατικά και αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Media images:



Η ŠKODA θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την πρωτότυπη έκδοση του νέου της αγωνιστικού μοντέλου FABIA R 5, στο κοινό του Essen Motor Show


Media images:



Η παγκόσμια πρεμιέρα της Fabia R 5 Concept προϊδεάζει για το αγωνιστικό μέλλον της ŠKODA




Media images:



Το νέο αγωνιστικό εξοπλίζεται με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 1,6lt ο οποίος συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο πέντε σχέσεων και ανάρτηση με γόνατα McPherson




ŠKODA AUTO
  • Αποτελεί μία από τις παλαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στο κόσμο. Από το 1895 παράγονται αρχικά ποδήλατα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Mladá Boleslav και κατόπιν μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.
  • Σήμερα κατασκευάζει  περισσότερα από 7 μοντέλα αυτοκινήτων  : το Citigo, τη Fabia, το Roomster, το Rapid, την Octavia καθώς και τα Yeti και Superb.
  • Το 2013 παραδόθηκαν 920.800 οχήματα σε πελάτες παγκοσμίως.
  • Από το 1991 η ŠKODA AUTO αποτελεί μέλος του Volkswagen Group ένα από τα πιο πετυχημένα εμπορικά Group  στο χώρο της Αυτοκίνησης.
  • Επιπρόσθετα η ŠKODA σχεδιάζει και παράγει ανταλλακτικά , κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων σε τρία εργοστάσια που βρίσκονται στην Δημοκρατία της Τσεχίας, ενώ διατηρεί  μονάδες παραγωγής  αυτοκίνητων στην Κίνα, την Ρωσία,  την Σλοβακία και την  Ινδία.
  • Τέλος η ŠKODA AUTO απασχολεί 26,400 υπαλλήλους παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 αγορές.