Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Mitsubishi Outlander Το Σύστημα Forward Collision Mitigation κερδίζει βραβείο από τον οργανισμό Euro NCAP



Mitsubishi Outlander
Το Σύστημα Forward Collision Mitigation κερδίζει βραβείο από τον οργανισμό Euro NCAP

Το Forward Collision Mitigation* (FCM) της Mitsubishi Motors Corporation – με το οποίο εφοδιάζεται η Νέα Γενιά Outlander που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη πριν από μερικούς μήνες – είναι το τελευταίο σύστημα προηγμένης ασφάλειας που αναγνωρίζεται από το  Euro NCAP με μία διάκριση “Advanced Reward”.


Πλεονέκτημα ασφάλειας
Είτε πρόκειται για την αποφυγή μιας σύγκρουσης, είτε για την ίδια τη σύγκρουση ή για την κατάσταση μετά τη σύγκρουση, οι προηγμένες τεχνολογίες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά στην ασφάλεια ενός αυτοκινήτου και από το  2010, το Euro NCAP Advanced επιβραβεύει και αναγνωρίζει κατασκευαστές αυτοκινήτων οι οποίοι με τις νέες τεχνολογίες τους προσφέρουν ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο πλεονέκτημα ασφάλειας για τους πελάτες και την κοινωνία .
Για κάθε τεχνολογία που προτείνει ένας κατασκευαστής το Euro NCAP ορίζει μία ομάδα ανεξάρτητων ειδικών, οι οποίοι εξετάζουν τα αποδεικτικά στοιχεία του εν λόγω κατασκευαστή. Μέσω λογικής και σχολαστικής ανάλυσης του τρόπου με τον οποίο έχει εξελιχθεί, δοκιμαστεί και τεκμηριωθεί η τεχνολογία και από την όποια εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες, μπορεί να προσδιοριστεί η απόδοση και η αναμενόμενη αποτελεσματικότητα του συστήματος. Όταν το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, το Euro NCAP ανταμείβει τον κατασκευαστή για την τεχνολογία, όπως συνέβη σήμερα με το FCM της Mitsubishi Motors.

Outlander 5 αστέρων
Μία ακόμα απόδειξη της συμβολής της Mitsubishi Motors σε  ένα ασφαλέστερο οδηγικό περιβάλλον, το σύστημα FCM (βλέπε περιγραφή παρακάτω) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012 με το Outlander 5-αστέρων Euro NCAP, μαζί με άλλα συστήματα προηγμένης ασφάλειας όπως Adaptive Cruise Control* (ACC) και Lane Departure Warning* (LDW) – που θα τοποθετηθούν αργότερα και σε μοντέλα του μέλλοντος.


Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Euro NCAP: «Το σύστημα Forward Collision Mitigation της Mitsubishi Motors που βραβεύτηκε από το Euro NCAP επιβεβαιώνει ότι μερικοί κατασκευαστές αυτοκινήτων κάνουν προσπάθειες να μας βοηθήσουν να περιορίσουμε περαιτέρω τα ατυχήματα και τα θύματα στους δρόμους προσφέροντας στους καταναλωτές συστήματα Αυτόνομης Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης - Autonomous Emergency Braking systems

Μαζί με τα ACC και LDW, το βραβευμένο σύστημα  FCM έρχεται να προστεθεί στις διάφορες πρωτοβουλίες και καινοτομίες της Mitsubishi που έχουν σχέση με την ασφάλεια είτε πρόκειται για τη δομή RISE (Reinforced Impact Safety Evolution). **, με τέλεια ρύθμιση όλων των παραγόντων ενεργητικής ασφάλειας ή για το λανσάρισμα νέων στοιχείων παθητικής ασφάλειας.

*Η διαθεσιμότητα ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την αγορά και το μοντέλο

* *Η δομή RISE της Mitsubishi Motors βασίζεται σε σχεδίαση αυτοφερόμενου αμαξώματος που αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια σε μία σύγκρουση πολλαπλών κατευθύνσεων. Στην ουσία, η δομή RISE κατανέμει τα φορτία που δημιουργούνται στις πλευρικές και  οπίσθιες συγκρούσεις και ελέγχει την παραμόρφωση, βελτιώνοντας στην προστασία των επιβατών και προστατεύοντας το σύστημα καυσίμου σε μία οπίσθια σύγκρουση.


***