Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η νέα Octavia RS επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα και επιτυγχάνει τελική ταχύτητα της τάξης των 248 χλμ./ώρα. Το νέο μοντέλο προσφέρει επίσης όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά που συναντώνται στην νέα ŠKODA Octavia: Κορυφαία λειτουργικότητα, τεράστιους χώρους, κορυφαία ασφάλεια, state-of-the-art συστήματα υποβοήθησης όσον αφορά την ασφάλεια και την άνεση καθώς και μοναδική σχέση αξίας / τιμής. Η νέα ŠKODA Octavia RS θα είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά στα τέλη του έτους.

Nέα ŠKODA Octavia RS: Η ταχύτερη Octavia που κατασκευάστηκε ποτέ
> Καθαρό συναίσθημα – Η νέα ŠKODA Octavia RS
> Τέλειος συνδυασμός του σπορτίφ χαρακτήρα, με την ευρυχωρία και τη λειτουργικότητα.
> Από 0 έως 100 χλμ./ωρα σε 6,8 δλ., μέγιοτη ταχύτητα. 248 χλμ./ώρα
> 2 νέοι κινητήρες: Καλύτερες επιδόσεις, χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, λιγότερες εκπομπές ρύπων.

> Πρωτοποριακή τεχνολογία: Προηγμένα συστήματα Υποβοήθησης και Ασφάλειας, τιμόνι μεταβαλλόμενης υποβοήθησης
> Bi-Χenon προβολείς με ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED
> Ισχυρή απόδοση, σπορ εσωτερικό και “αγωνιστικός” ήχος, 5 νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου.
> Παγκόσμια πρεμιέρα στο Goodwood Festival of Speed την 10η Ιουλίου του 2013




Αθήνα, 7 Ιουνίου 2013 - Η αυλαία ανεβαίνει για την ταχύτερη Octavia που κατασκευάστηκε ποτέ: Η νέα ŠKODA Octavia RS παρουσιάζεται πρώτη φορά στο κοινό στο πλαίσιο του Goodwood Festival of Speed, που πραγματοποιείται στις 10 Ιουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ŠKODA συνεχίζει δυναμικά τη μακρόχρονη παράδοση της μάρκας στην κατασκευή σπορ αυτοκίνητων καθημερινής χρήσης με αυτό το εντυπωσιακά ολοκληρωμένο μοντέλο. Η νέα Octavia RS 3ης γενιάς προκαλεί και εντυπωσιάζει με τους ισχυρούς και αποδοτικούς κινητήρες της, την καθαρόαιμη σχεδίαση και την καινοτόμο τεχνολογία.
«Η νέα ŠKODA Octavia RS “παίζει” σε μια κατηγορία από μόνη της», αναφέρει μεταξύ άλλων ο CEO της ŠKODA Dr. Winfried Vahland» Το νέο μας μοντέλο έχει ως εξέχοντα χαρακτηριστικά την ιπποδύναμη και τις επιδόσεις ενώ ταυτόχρονα, εμπλουτίζεται με περισσότερο συναίσθημα αλλά και λογική. Ποτέ στο παρελθόν μια Octavia RS δεν ήταν τόσο γρήγορη και δυναμική αλλά και τόσο ευρύχωρη, άνετη, ασφαλής όπως η τρίτη γενιά του αυτοκινήτου μας. Με αυτόν τον τέλειο συνδυασμό, η νέα Octavia RS θέτουν νέα πρότυπα στην κατηγορία και μεταφέρουν επίσης τα αγωνιστικά γονίδια της μάρκας στο δρόμο.




Ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων για τον ελεύθερο χρόνο και την καθημερινή χρήση, εκφράζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ενώ παράλληλα διαθέτει και εξαιρετική αναλογία αξίας/ τιμής», εξηγεί ο Vahland.
Η νέα Octavia RS επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα και επιτυγχάνει τελική ταχύτητα της τάξης των 248 χλμ./ώρα. Το νέο μοντέλο προσφέρει επίσης όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά που συναντώνται στην νέα ŠKODA Octavia: Κορυφαία λειτουργικότητα, τεράστιους χώρους, κορυφαία ασφάλεια, state-of-the-art συστήματα υποβοήθησης όσον αφορά την ασφάλεια και την άνεση καθώς και μοναδική σχέση αξίας / τιμής. Η νέα ŠKODA Octavia RS θα είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά στα τέλη του έτους.
Δύο νέοι, πανίσχυροι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες για τη νέα ŠKODA Octavia RS.
Δύο επιλογές για τους κινητήρες: 2-λιτρος βενζίνης απόδοσης 162 kW (220 ίπποι), ή 2-λιτρος diesel απόδοσης 135 kW (184 ίπποι). Ο 2.0 TSI-βενζίνης, σε συνδυασμό με το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ωθεί τη νέα Octavia RS σε 0-100 χλμ./ωρα σε μόλις 6,8 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα βρίσκεται τώρα στα 248 χλμ./ωρα, καθιστώντας την 6 χλμ/ώρα ταχύτερη από τη δεύτερη γενιά Octavia RS. Η νέα Octavia RS 2.0 TDI-diesel επιτυγχάνει το 0 στα 100 χλμ./ωρα σε 8,1 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 232 χλμ./ώρα (με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο).
Σε σύγκριση με τη δεύτερη γενιά Octavia RS, οι νέοι κινητήρες προσφέρουν ακόμα περισσότερη ισχύ, ενώ καταναλώνουν έως και 19% λιγότερο καύσιμο. Τα συστήματα Start-Stop και το σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας (Brake Energy Regeneration) ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό καθώς όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το σύστημα Green Tec.. Το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή το αυτόματο κιβώτιο 6- σχέσεων διπλού συμπλέκτη τεχνολογίας DSG είναι διαθέσιμα και για τους δύο κινητήρες.
Η εξελιγμένη ανάρτηση βελτιστοποιεί το χειρισμό και την οδηγική αίσθηση του αυτοκινήτου. Η νέα ŠKODA Octavia RS εφοδιάζεται με στάνταρ σπορ ανάρτηση. Το αμάξωμα έχει επίσης χαμηλώσει κατά 12 χιλιοστά σε σχέση με την συμβατική Octavia. Ο εξελιγμένος από λευκό χαρτί άξονας πολλαπλών συνδέσμων χρησιμοποιείται στον πίσω άξονα. Για την μείωση της υπερστροφής ισχύος και την βελτιστοποίηση της ευστάθειας, το Ηλεκτρονικά Ελεγχόμενο Διαφορικό (XDS), είναι ενσωματωμένο στο σύστημα Ηλεκτρονικού Ελέγχου Ευστάθειας (ESC) και ανήκει στο βασικό εξοπλισμό.
Για ακόμα καλύτερο χειρισμό και μεγαλύτερη ευελιξία, το νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης μεταβλητής υποβοήθησης λειτουργεί με τρόπο τέτοιο, επιτρέποντας στον οδηγό να κάνει μικρότερες κινήσεις στο τιμόνι για να επιτευχθεί η ιδανική γωνία τοποθέτησης του αμαξώματος, σε κάθε τύπο στροφής.
Το δυναμικό στιλ και η σπορτίφ αίσθηση είναι διάχυτα στο σχεδιασμό της νέας ŠKODA Octavia RS, κάτι που είναι ορατό από την πρώτη στιγμή. Παράλληλα η νέα Octavia RS υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Κυρίαρχο σχεδιαστικό σημείο του μπροστινού μέρους, η χαρακτηριστική μάσκα της ŠKODA που φέρει το σήμα RS, με τις δυναμικές εισαγωγές αέρα. Εντύπωσή ακόμα προκαλούν ο νέος σχεδιασμένος αποκλειστικά για την έκδοση RS εμπρός προφυλακτήρας και τα φώτα ομίχλης, καθώς και οι νέοι προβολείς bi-xenon με ενσωματωμένα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, που ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό.
Κοιτάζοντας το προφίλ του αυτοκινήτου είναι ορατό με την πρώτη ματιά ότι το νέο RS είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με το αμάξωμα της συμβατικής Octavia. Σε σύγκριση με τη δεύτερη γενιά Octavia RS, το όχημα έχει αυξηθεί σημαντικά σε μήκος (+88 χιλιοστά, ) και πλάτος (+45 χιλιοστά). Παράλληλα, το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 102 χιλιοστά, ενισχύοντας τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Οι κόκκινες δαγκάνες στα φρένα ενισχύουν ακόμα περισσότερο το σπορτίφ προφίλ του, όπως και οι ισχυρές και συμπαγείς αναλογίες του.
Στο πίσω μέρος κυριαρχεί η έντονη παρουσία του διαχύτη αέρα στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα αλλά και οι διπλές, τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης. Τα πίσω φωτιστικά σώματα διαθέτουν τεχνολογία LED και φυσικά είναι σχεδιασμένα βάσει του κλασικού σχήματος C- σήμα κατατεθέν σε όλα τα μοντέλα της ŠKODA . Η εικόνα ολοκληρώνεται με την δυναμική πίσω αεροτομή.
Το εσωτερικό της νέας ŠKODA Octavia RS χαρακτηρίζεται από το σπορτίφ, μαύρο χρώμα. Το εσωτερικό των μπροστινών θυρών είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένο ατμοσφαιρικό φωτισμό στις λαβές. Τα νέα μπάκετ καθίσματα για τον οδηγό και το συνοδηγό και το 3-άκτινο τιμόνι με διάτρητο δέρμα ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό. Ο επιλογέας ταχυτήτων και το χειρόφρενο είναι επίσης από δέρμα. Τα διακοσμητικά στα μαρσπιέ και τα πεντάλ είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι. Ο πίνακας οργάνων με την έγχρωμη οθόνη Maxi DOT έχει το δικό του μοναδικό σχεδιασμό RS. Το τιμόνι, ο επιλογέας ταχυτήτων, τα μαρσπιέ, τα καθίσματα και τα πατάκια, όλα φέρουν το λογότυπο RS.
Ευρύχωρη όσο καμία άλλη:
Κανένα άλλο συμπαγές σπορ αυτοκίνητο δεν προσφέρει περισσότερο εσωτερικό μήκος (1,782 χιλιοστά), περισσότερο χώρο για τα πόδια (73 χλστ) ή περισσότερο ελεύθερο χώρο στο πίσω μέρος (980 χλστ). Ακόμη και ο χώρος αποσκευών θέτει ένα ακόμα ρεκόρ στην κατηγορία: Το πορτ-μπαγκάζ στην Octavia RS αυξήθηκε στα 590 λίτρα.
Η νέα ŠKODA Octavia RS προσφέρει το μέγιστο δυνατό επίπεδο ασφάλειας. Μεταξύ των συστημάτων περιλαμβάνονται τα νέα συστήματα ασφαλείας όπως το Μπροστινό σύστημα Προειδοποίησης Κινδύνου (Front Assistant), το σύστημα Ειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας (Lane Assistant), το σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων (Multi-Collision brake) με αυτόματη παρέμβαση πέδησης σε περίπτωση ατυχήματος, το σύστημα Προστασίας Επιβατών (Crew Protect Assistant) για την προστασία των επιβατών σε συνθήκες ατυχήματος και του συστήματος Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Activity Assistant). Σε περίπτωση ατυχήματος, ένα ολοκληρωμένο πακέτο παθητικής ασφάλειας λειτουργούν για να παρέχουν την καλύτερη δυνατή προστασία για τον οδηγό και τους επιβάτες, διαθέτοντας έως εννέα αερόσακους.
Τίποτα δεν λείπει και στον τομέα της άνεσης των επιβατών. Η νέα ŠKODA Octavia RS εφοδιάζεται προαιρετικά με το σύστημα Αυτόματου Προσαρμοζόμενου Ρυθμιστή Ταχύτητας (Adaptive Cruise Assistant), το οποίο διατηρεί σταθερή και ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Το νέο σύστημα Υποβοήθησης Φώτων (Intelligent Light Assistant) αυτόματα ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τη μεγάλη σκάλα των φώτων, το σύστημα Αυτόματης Στάθμευσης (Automatic Parking Assistant 2.0) αναλαμβάνει το παρκάρισμα του αυτοκινήτου ακόμα και σε δυσχερείς συνθήκες. Το σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Recognition) «διαβάζει» για εσάς τα σήματα κυκλοφορίας.
Το σύστημα Kessy (Keyless-Entry-Start-και-Stop-System) είναι επίσης διαθέσιμo κατόπιν παραγγελίας για τη νέα Octavia RS μαζί με την ηλεκτρική πανοραμική ηλιοροφή . Επιπλέον, προσφέρονται μια σειρά νέων συστημάτων ψυχαγωγίας και πλοήγησης. Το ηχοσύστημα Swing με λειτουργία CD / ραδιοφώνου με μονόχρωμη TFT οθόνη είναι επίσης στάνταρ, διαθέτοντας τέσσερα εμπρός και πίσω ηχεία. Στο υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού εφοδιάζεται με οθόνη αφής 8 ιντσών και αισθητήρες εγγύτητας. Το ηχητικό σύστημα CANTON προσφέρει στους επιβάτες βελτιστοποιημένο ήχο για την καθαρή απόλαυση της ακρόασης.