Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η Honda ξεκίνησε πρόγραμμα αξιολόγησης της χρηστικότητας της συσκευής Υποστήριξης Βαδίσματος στην Ιαπωνία



 30 Μαΐου 2013


Η Honda Moto
r Co., Ltd. ξεκίνησε την ενοικίαση μέσω leasing συνολικά 100 Συσκευών Υποστήριξης Βαδίσματος σε Ιαπωνικά νοσοκομεία που προσφέρουν εκπαίδευση αποκατάστασης/ φυσικοθεραπεία στο τομέα του βαδίσματος. Απώτερος σκοπός της εταιρίας είναι να παρακολουθήσει τη χρήση και να επαληθεύσει την πρακτικότητα της συσκευής.



Προσπαθώντας να προσφέρει τη χαρά της κινητικότητας σε περισσότερους ανθρώπους, η Honda ξεκίνησε την έρευνα & εξέλιξη (R&D) της Συσκευής Υποστήριξης Βαδίσματος το 1999. Όπως το ανθρωποειδές ρομπότ ASIMO της Honda, η Συσκευή Υποστήριξης Βαδίσματος - Walking Assist Device υιοθετεί συνεργατική τεχνολογία ελέγχου που αναπτύχθηκε με βάση την αθροιστική μελέτη του ανθρώπινου βαδίσματος. Ο υπολογιστής ελέγχου ενεργοποιεί μοτέρ βασισμένα σε πληροφορίες που συλλέγονται από αισθητήρες μέτρησης γωνίας των γοφών στο βάδην προκειμένου να βελτιωθεί η συμμετρική κίνηση κάθε ποδιού ενώ σηκώνεται από το έδαφος και εκτείνεται προς τα εμπρός, αλλά και να επιτευχθεί μεγαλύτερος ο διασκελισμός ώστε να διευκολύνεται το βάδισμα.
Οι συμπαγείς διαστάσεις της συσκευής και το συνολικό βάρος των κάτω των 2,6 kg είναι αποτέλεσμα χρήσης λεπτών μοτέρ και ενός συστήματος ελέγχου της Honda. Εξάλλου, η απλή σχεδίαση επιτρέπει στο χρήστη να φορά τη συσκευή με ιμάντες. Με τον τρόπο αυτό, δεν αποτελεί φορτίο για το χρήστη και είναι κατάλληλη για άτομα με διάφορους σωματότυπους.
Από τα πρώτα στάδια έρευνας & εξέλιξης της Συσκευής Υποστήριξης Βαδίσματος, η Honda συνεργάστηκε με ιατρικές εταιρίες, επιχειρήσεις και ερευνητικά ινστιτούτα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η Honda έλαβε θετικά σχόλια από άτομα που έκαναν εκπαίδευση/θεραπεία βαδίσματος, φυσιοθεραπευτές, γιατρούς και ερευνητές οι οποίοι αναγνωρίζουν την αποτελεσματικότητα και συμβατότητα της συσκευής στην αποκατάσταση.
Μέχρι σήμερα, η Honda έχει πραγματοποιήσει συνεργατική έρευνα πάνω στην εκπαίδευση αποκατάστασης/φυσικοθεραπεία με χρήση της Συσκευής Υποστήριξης Βαδίσματος σε επτά νοσοκομεία. Τώρα, προσκαλεί περισσότερα νοσοκομεία να συμμετάσχουν στη διαδικασία ελέγχου ενοικιάζοντας συνολικά 100 τέτοιες συσκευές για να συγκεντρώσει γνώμες και σχόλια από χρήστες σε πραγματικές συνθήκες προκειμένου να βελτιώσει τις λειτουργίες και την πρακτικότητα της συσκευής.
Η Honda είναι υπέρμαχος της αρχής ‘χρήση της τεχνολογίας προς όφελος των ανθρώπων’ από τη στιγμή της ίδρυσής της και στο ίδιο πνεύμα, θα συνεχίσει τις προσπάθειές της, δρώντας προνοητικά ώστε να προσφέρει πρακτικά προϊόντα χρήσιμα στους πελάτες.
* Συνολικά θα ενοικιαστούν 50 σετ συσκευών μεγέθους Μ (Medium) και L (Large) / ένα σετ ανά νοσοκομείο. Συνολικά 50 νοσοκομεία θα χρησιμοποιήσουν τις συσκευές για λόγους παρακολούθησης.
Βασικά Χαρακτηριστικά της Συσκευής Υποστήριξης Βαδίσματος
Μέγεθος πλαισίου γοφών
M-size (πλάτος γοφών: 340 mm) L-size (πλάτος γοφών: 380 mm)
Βάρος
Κάτω από 2,6 kg (συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας)
Χρόνος λειτουργίας ανά φόρτιση
Πάνω από 60 λεπτά
Μπαταρία
Ιόντων λιθίου, 22.2V-1Ah
Περιβάλλον χρήσης
Σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους (όχι στη βροχή) σε επίπεδες επιφάνειες
Κατάλληλες θερμοκρασίες για αποθήκευση
Μεταξύ -20 C και 55 C (περίπου -4 F και 131 F)
Κατάλληλες θερμοκρασίες για χρήση
Μεταξύ 0 C και 30 C (περίπου 32 F και 86 F)
Κατάλληλες συνθήκες υγρασίας για χρήση
Μεταξύ 30% και 85%













Επικοινωνία :
Γιώργος Παππάς
Δ/ντής Εταιρικής Επικοινωνίας
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.
Τηλ.: 210 3483744 κιν: 6936129309