Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Κορυφαία πεντάστερη βαθμολογία στη δοκιμή Euro NCAP για το VW Golf


 

Κορυφαία πεντάστερη βαθμολογία στη δοκιμή Euro NCAP για το VW Golf

Η Volkswagen απέσπασε την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων για το Golf στη δοκιμή ασφάλειας που έγινε πρόσφατα από το Euro NCAP. Το κόμπακτ μοντέλο της Volkswagen σημείωσε ιδιαίτερα εντυπωσιακές επιδόσεις όσον αφορά την ασφάλεια των ενηλίκων επιβατών, των παιδιών και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου (ποδηλάτες, πεζούς κ.α.), όπως και για τη λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησής.

Στην προστασία των παιδιών σημείωσε επίδοση στο 87%. Αυτή η βαθμολογία βασίζεται σε τρία σημαντικά σημεία: εκτός από την προστασία που παρέχουν τα συστήματα των παιδικών καθισμάτων σε περίπτωση μετωπικής ή πλευρικής πρόσκρουσης, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, πολύ σημαντική είναι η ασφαλής εγκατάσταση τους, καθώς και ο εξοπλισμός που προσφέρει ένα αυτοκίνητο για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών.

Στην κατηγορία των συστημάτων υποβοήθησης, βαθμολογήθηκε με 79% επί της μέγιστης βαθμολογίας. Μεταξύ άλλων, το αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (AEB) είχε καλή απόδοση σε σχέση με την απόκριση άλλων αυτοκινήτων.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι ο νέος κεντρικός αερόσακος για τα μπροστινά καθίσματα, ο οποίος περιλαμβάνεται πλέον στον βασικό εξοπλισμό του Golf. Σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, αυτός ο αερόσακος βοηθά στην αποφυγή πιθανής επαφής των κεφαλιών οδηγού και συνοδηγού. Ένας πρόσθετος στάνταρ εντατήρας ζώνης για την μπροστινή σειρά καθισμάτων ενισχύει περαιτέρω τα επίπεδα ασφάλειας. Στην προστασία των ενηλίκων επιβατών συγκέντρωσε την εξαιρετική επίδοση του 88% της συνολικής αξιολόγησης.