Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volvo κλείνει προσωρινά τα εργοστάσιά της σε ΗΠΑ και Σουηδία

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volvo κλείνει προσωρινά τα εργοστάσιά της σε ΗΠΑ και Σουηδία


Η σουηδική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων Volvo αναστέλλει την παραγωγή στα εργοστάσια στη Σουηδία, οι ΗΠΑ και το Βέλγιο, για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα, παρόλο που ξεκινά και πάλι τις μεταποιητικές δραστηριότητες στην Κίνα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, τα εργοστάσια στη Σουηδία --Τορσλάντα, Σκόβντε και Όλοφστρομ-- καθώς και η μονάδα στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ θα μείνουν κλειστά από τις 26 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου. Προσωρινά έχει κλείσει και το εργοστάσιο στη Γάνδη του Βελγίου.
«Οι βασικές μας ανησυχίες είναι η υγεία των υπαλλήλων μας και το μέλλον της επιχείρησής μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Χάκαν Σάμιουελσον. «Νομίζω για την οικονομία, χρειάζεται να κάνουμε κάτι δραστικό, αντί να προσπαθούμε με ημίμετρα που τραβούν εις μάκρος». «Βλέπουμε τον αντίκτυπο από αυτό τον κορονοϊό να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Βλέπουμε προβλήματα σε ό,τι αφορά τις προμήθειες και την επιμελητεία», δήλωσε στο Reuters. «Πρέπει να συμβάλλουμε στην κοινωνική απομάκρυνση».