Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

F1: Νέος επικεφαλής αεροδυναμικής στη Sauber

F1: Νέος επικεφαλής αεροδυναμικής στη Sauber


Η Sauber ενισχύει το τεχνικό τμήμα της, καθώς ανακοίνωσε σήμερα (3/4) την πρόσληψη του Γιάν Μονσό ως νέου επικεφαλής αεροδυναμικής από την Audi. Η ομάδα της Φόρμουλα Ένα προχώρησε επιθετικά και αναθεώρησε το σχεδιασμό του μονοθεσίου της ενόψει της σεζόν του 2018, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του γκριντ. Οι άνθρωποι της ελβετικής ομάδας σκοπεύουν να αυξήσουν το εργατικό δυναμικό της και να ενισχύσουν στο μέλλον τους δεσμούς με την Alfa Romeo, η οποία είναι φέτος ο νέος χορηγός ονόματος της Sauber, μέσω μιας ενισχυμένης τεχνικής συνεργασίας.

Ο Μονσό ήταν επικεφαλής μηχανικής οχημάτων και αεροδυναμικής στην Audi Sport για τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Toyota και τη Ferrari. Ο Γαλλογερμανός πιάνει άμεσα δουλειά στη Sauber, αντικαθιστώντας τον Γάλλο Νικολά Ενέλ ντε Μποπρό, ο οποίος είχε αναλάβει τη θέση του επικεφαλής αεροδυναμικής τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Ενέλ ντε Μποπρό θα αναλάβει άλλο ρόλο εντός του τμήματος αεροδυναμικής.

«Ανυπομονώ για την άφιξη του Γιάν Μονσό ως του νέου επικεφαλής αεροδυναμικής» δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Sauber, Γιόργκ Τσάντερ, και συμπλήρωσε: «Αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα ενός ευρύτερου πρότζεκτ, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση και την καθιέρωση της Alfa Romeo Sauber F1 Team σύμφωνα με τους στόχους και τα αποτελέσματα που θέλουμε να πετύχουμε μέσα στις πίστες».

Πέρυσι η Sauber κατετάγη δέκατη και τελευταία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, αφού συγκέντρωσε πέντε βαθμούς, όλους με τον Γερμανό Πασκάλ Βερλάιν, ο οποίος κατέλαβε την όγδοη θέση στο ισπανικό γκραν πρι και την δέκατη στον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν. Στο φετινό γκραν πρι της Αυστραλίας, με το οποίο «άνοιξε η αυλαία» του 2018, η Sauber δεν βαθμολογήθηκε, καθώς ο Μονεγάσκος Σαρλ Λεκλέρκ κατετάγη 13ος, ενώ ο Σουηδός Μάρκους Έρικσον εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στα υδραυλικά.